28 tipů na víkend: Poběží se nocí, budou padat hvězdy a na řece se objeví podivné lodě
Budete běhat, koukat do noci, nebo plavat?
Co se chystá

Ústecký kraj – Je tu víkend, a tak vám přinášíme nálož nejrůznějších akcí. Je toho hodně, co stojí za vaši účast. Pokud máte chuť sportovat, budete mít příležitost si zaběhat nebo projet na kole, čeká vás kultura, koncerty, slavnosti včetně pivních, bitva, pouť, festivaly, závody i něco pro modeláře, nebo pomozte očistit čarokrásné místo Dolského mlýna v Jetřichovicích.

Den židovských památek

V neděli se otevře v rámci Dne židovských památek mnoho zajímavých míst po celém Česku. V Ústeckém kraji můžete navštívit klasicistní synagogu v Jirkově, kterou zasvětil krajský rabín David Pick z Teplic v roce 1853, v Mostě – Souši zase Židovský hřbitov, který byl založen v roce 1878, dále můžete zdarma využít prohlídky výstavy Osudy židovských rodin na Lounsku v lounském muzeu a výstavy Židovský hřbitov u Hřivčic v Obřadní síni u židovského hřbitova v Lounech, a komentovanou prohlídku nového židovského hřbitova v Lounech. Také si nenechte ujít tradiční otevření starého židovského hřbitova ve Třebízského ulici v Roudnici nad Labem a v Úštěku budete moct v netradičních prostorách židovské školy a příbytku kantora v úštěcké synagoze navštívit instalaci tradiční židovské školy, jak asi vypadala kolem poloviny 19. století.

Perseidy

Stanete-li pod noční oblohou, určitě nezapomeňte vzhlédnout. Na nebi v těchto dnech můžete spatřit Perseidy, či-li kometární meteorický roj, který bude právě o tomto víkendu maximální. Perseidy bude možné pozorovat i na teplické hvězdárně na Písečném vrchu v sobotu večer, či v Chomutově u bývalého kina Oko s chomutovskou astronomickou společností.

Pokud vyhledáváte společnost dalších lidí, máme pro vás tipy na veřejné akce, které se uskuteční o víkendu 10. a 11. srpna nejen v Ústeckém kraji:

LOUNSKO

Louny

10. srpen – Městské letní slavnosti Lounské vábení– od 15.30 hodin

  • Již od pátku probíhají v Lounech městské slavnosti, které proběhnou na několika místech. V sobotu si nenechte ujít na hlavní hudební scéně na Mírovém náměstí od 15.30 hodin Timbre Music, dále The Beatles revival, v 18.30 vystoupí Žlutý Pes, od20 hodin Kern, od 22.30 Xindl X.
  • Na Folk & Country scénaě - Amfiteátru na výstavišti budou od 15 hodin Honáci, od 16.30 A Bag of Potatoes, od 18.00 – Děda Stárek - revival Ivana Mládka, 19.30 – Průvan, 22.00 – Fleret.
  • Rocková scéna - areál Stromovky nabídne v 16.30 – Kočkuzblajs, 18.00 – Schlak, 19.30 – Wanastovi vjecy revival, 21.00 – Doctor PP.
  • Dětská scéna - letní cvičiště – od 14.00 – Hopsík - kouzelnické a komediální vstupy, autorské písničky, animační program, od16.00 – Pepe a Pipi - zábavná dětská show v podání klaunů, doplněná soutěžním pohádkovým programem, tvarováním balónků a hudebním doprovodem.
  • Dále vás čeká jízda na mokré skluzavce - Rybalkova ulice u letního cvičiště, Bonus Orchestr - Tančírna 1. Republiky - výstaviště - hlavní pavilon, trénink posádek závodu dračích lodí – Veslařský klub Ohře, volejbalový turnaj – letní cvičiště, fotbalový park – výstaviště, T–Mobile dračí lodě – Veslařský klub Ohře, "Voříškiáda" – výstaviště, pouliční divadlo na pěší zóně Pražská x Jakoubkova ulice a na závěr se můžete ve 21.45 těšit na slavnostní ohňostroj za doprovodu hudby u řeky Ohře u mostu Veslařů.
  • Vstupné neuvedeno

1008tipy2

Žatec

10. srpen – Neckyáda – od 12 hodin

  • 35. ročník Neckyády v Žatci se bude konat v sobotu 10. srpna. Startovat se bude jako každý rok pod jezem u haly TJ Sever. Zúčastnit se mohou i neplavci a „neúčastníci“ plavby, aby se přišli podívat jako každý rok, na zajímavou podívanou plnou netradičních plavidel. Příprava plavidel bude probíhat od 9 hodin, k dispozici bude také kompresor či provazy. Star bude od 12 do 13 hodin. Plavidla budou mít zastávku v Tvršicích, kde bude pestrý výběr občerstvení (cca 15:00 - 16:00).
  • Vstupné neuvedeno

10. a 11. srpen – výstava Papírové království – 13 až 17 hodin

  • V Regionální muzeu K. A. Polánka v Žatci můžete až do 6. Října navštívit v Křížově vile výstavu Papírové království. Na výstavě lze shlédnout papírové modely různé automobilové techniky od civilních vozů, přes busy, trolejbusy, vozy integrovaného záchranného systému, těžkou či vojenskou techniku až např. po sérii amerických trucků, převážně v měřítku 1:100. K vidění bude průřez tvorby modelářů z Čech, Moravy i Slovenska, který mapuje činnost volného uskupení Minimodel team za 14 let jeho existence. Jeho členové modely nejen staví, ale někteří vystřihovánky i konstrukčně připravují a dávají k dispozici pro širokou veřejnost. Představí se modely od původních jednodušších Miniboxů, které na konci osmdesátých let v časopisu ABC éru „stovkových" vystřihovánek u nás v podstatě započaly, až po propracované modely přímo z dílny Minimodel.cz, které si v ničem nezadají se svými většími papírovými sourozenci. A jako malý bonus pro Vás Minimodel team speciálně připravil několik vozů žatecké hasičské techniky, které si budete moci doma sami zkusit postavit. Potřebovat k tomu budete jen pravítko, nůžky, kapku disperzního lepidla (např. klasický Herkules) a trošku té trpělivosti.
  • Vstupné neuvedeno

CHOMUTOVSKO

Chomutov

10. srpen - Historickým motorákem z muzea do muzea – od 11.50 hodin

  • Svezte se hned na 2 železničních tratích v jeden den historickým motorákem. Vlak vyjíždí z chomutovského železničního depozitáře nedaleko Globusu v Chomutově a pojede do Lužné u Rakovníka. Historický vlak vyjíždí v 11,50 hodin. V Lužné u Rakovníka si můžete prohlédnout železniční muzeum. Zpět vlak odjíždí v 15,59 hodin a do Chomutova dorazí po páté hodině.
  • Vstupné 100 Kč jedním směrem, děti 80 Kč

1008tipy3

10. srpen - výstava o 11. stíhacím leteckém pluku - od 10 hodin

  • V sobotu 10. srpna bude od 10 hodin v Oblastním muzeu v Chomutově, v hlavní budově Palackého 86 zahájena výstava o 11. stíhacím leteckém pluku, který byl pevně svázán se žateckým letištěm. Návštěvníci se dozvědí nejen o historii pluku, také si prohlédnou modely strojů, na kterých létali zde působící piloti. K vidění však nebudou jen modely, ale také předměty, které tvořily samotná letadla, například brzdící štít z legendárního československého letadla L-29 Delfín. A pokud se posadíte do malého kina, budete si moci prohlédnout filmové dokumenty, které vás seznámí s „denním chlebem“ pilotní práce. Výstava potrvá do 29. září 2019. Vznikla ve spolupráci se sdružením Letci Žatec, které sdružuje členy dnes již neexistujícího 11. stíhacího leteckého pluku Žatec.
  • Vstupné neuvedeno

Kadaň

11. srpen – koncert Karel Plíhal – od 19 hodin

  • Ve Františkánských zahradách v Kadani se uskuteční koncert všestranně nadaného hudebníka Karla Plíhala. Karel Plíhal je přední český písničkář, jeden z nejvýraznějších hudebníků tuzemské folkové scény, čtyřnásobný vítěz Porty, vydal více než deset alb. Za to poslední, Vzduchoprázdniny z roku 2012, získal hudební cenu Anděl v kategorii folk & country.
  • Vstupné 150 Kč

MOSTECKO

Most

10. srpen - Night Run 2019 – od 16 hodin

  • Přijďte si do Mostu zaběhat. Oblíbený zážitkový běh NIGHT RUN MOST se uskuteční v sobotu 10. Srpna. Loňský ročník přilákal neuvěřitelné množství 1100 běžců ve všech kategoriích! Start závodů bude z 1. náměstí. Trasy v délce 5 a 10 km pokračují přes park Šibeník a zpět na náměstí. Součástí akce je dětský závod okolo náměstí, nezávodní rodinný běh, Avon běh. Připraven je i doprovodný program, například vystoupení Tanečního studia KH. Program akce startuje v 16 hodin, hlavní závody ve 20:30 a v 21:30 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

10. srpen - MMČR MINIBIKE – od 7 hodin

  • Republikový šampionát motocyklových talentů na maloobjemových speciálech se vrátí na malý závodní okruh v areálu polygonu mosteckého autodromu už potřetí. Mezinárodní mistrovství ČR Miniracing nabídne souboje dětských, juniorských i dospělých (třída Senior Open 50) jezdců, mezi horké favority budou patřit vítězové jednotlivých kategorií z mosteckého závodu v roce 2018, a to Lukáš Plíšek, Miloslav Vlček, Adam Vyskočil, Aleš Eder, Martin Vincze, Miloslav Hřava a Tomáš Zdařil.

1008tipy410. a 11. srpen - INTERNATIONALE DEUTSCHE MOTORRADMEISTERSCHAFT (IDM) – od 8.30 hodin

  • Mezinárodní německý šampionát silničních motocyklů probíhá již od pátku 9. srpna na mosteckém autodromu. První sezona 1924, kromě Německa jej hostí i okruhy v Belgii či Nizozemí. Pořádá agentura Motor Presse Stuttgart. Partnery jsou BMW, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Yamaha, hlavním dodavatelem pneumatik Pirelli. Fanoušci uvidí na startu postupně více než 300 jezdců. V kategorii nejsilnějších strojů, tedy Superbike 1000, měla v sezoně 2018 svého zástupce i Česká republika. Jan Halbich sedlal Hondu v týmu Holzhauer Racing Promotion, pro závěr šampionátu však přešel k týmu Kawasaki Schnock. Sezonu ukončil na osmém místě.
  • Vstupné 490 Kč, dítě do 17 let zdarma

Horní Jiřetín

10. srpen - Městské slavnosti a pouť – od 10 hodin

  • V Horním Jiřetíně bude v sobotu probíhat tradiční pouť. Chybět nebudou pouťové atrakce, stánky, a kulturní program. V odpoledních hodinách se můžete od 17 hodin těšit na koncert Václava Neckáře a kapely Bacily, dále vystoupí De Bill Heads, Deviant a Vilém Čok.
  • Vstupné neuvedeno

Brandov

10. srpen – Slavnosti obce Brandov – od 14 hodin

V obci Brandov se bude v sobotu slavit. Jedná se o první ročník slavností. Čekají vás veselé historické obrazy z dějin obce, soutěže pro děti i dospělé, autogramiáda hokejistů extraligového HC Verva Litvínov a diskotéka pro děti. Vystoupí kapely í Michal David revival a Sortiment. Na závěr je nechystán ohňostroj.

TEPLICKO

Teplice

10. srpen – Operní Gala – od 19 hodin

  • Dům kultury Teplice pořádá koncert W. A. Mozart: Don Giovanni – výběr, G. Puccini: La bohème -výběr. Hrají: Severočeská filharmonie Teplice Dirigenti a sólisté: účastnící mezinárodního dirigentského a pěveckého workshopu.
  • Vstupné 90 a 150 Kč

10. srpen – Kabelky pomáhají – od 10 hodin do 18 hodin

  • Další dobročinný bazar, kdy Kabelky pomáhají, se kobná již od pátku v pasáži OC Olympia Teplice. Zakupte si pěknou novou kabelku za pár babek, konkrétně již od 100 korun a pomozte svým nákupem nemocné Kačence, Honzíkovi a Jáchymovi. Celý výtěžek akce půjde těmto dětem na pomoc.
  • Vstupné zdarma

10. srpen – Krušnoton – od 6.30 hodin

  • Dne 10. srpna 2019 přivítají Teplice již po desáté pestrobarevný peloton s více než 1000 silničních hobby cyklistů ze všech koutů Evropy a také ze zámoří. Lázeňské město pod hřebeny Krušných hor a vrcholky Českého středohoří znovu poskytne dokonalé zázemí oblíbenému silničnímu cyklomaratonu. Jubilejní 10. ročník Krušnotonu nabídne vedle tradičních 3 tratí o délkách 110 km, 180 km a 250 km i novou prémiovou trasu pro ryzí maratonce o délce 300 km s převýšením 6000 m. Připravili jsme ji u příležitosti kulatého jubilea, coby „oslavu“ epického 1. ročníku, který se díky své náročnosti, ve spojení s extrémním počasím, zapsal do dějin silničních hobby maratonů. Rozmanitostí svých tras je Krušnoton určen jak široké sportující veřejnosti, jež může volit ze dvou kratších tratí o délkách 110 nebo 180 km, tak i závodníkům a maratoncům, pro které jsou dlouhé trasy Krušnotonu 250 km, resp. 300 km mnohdy vrcholem celoročního tréninku. Zatímco nejkratší trasa o délce 110 km je koncipována jako „pohodová hřebenovka,“ všechny delší trasy jsou již o poznání náročnější. K tanci v pedálech na nich vyzvou tradiční stoupání Krušných hor a Českého středohoří. Obě nejdelší maratonské trasy se kombinací délky a převýšením mohou směle rovnat po bok věhlasných alpských maratonů. Srdečně tímto zveme všechny příznivce cyklistiky k účasti na 10. ročníku Krušnotonu, mezinárodním silničním cyklistickém maratonu v srdci Evropy. Věříme, že dorazíte opět v rekordním počtu a Krušnoton si užijete, minimálně stejně báječně, jako v předchozích. Start závodu je pro všechny tratě v centru města Teplice, ulice Rooseveltova, pod Restaurací a Hotelem U kozičky. Start 250 km a 300 km tras bude nově v 6:30 hod. Start 180 km a 110 km trasy v 10:00 hod. Cíl závodu bude ve stejném prostoru jako start.
  • Vstupné pro diváky neuvedeno

1008tipy5

Bílina

11. srpen – Hudební odpoledne – od 15 hodin

  • Na Mírovém náměstí v Bílině se v neděli uskuteční další hudební odpoledne nejen pro seniory. Zahraje Malá muzika Chomutov.
  • Vstupné zdarma

Duchcov

10. a 11. srpen – Hračky pro malé i velké kluky - od 9 hodin

  • Duchcovské muzeum připravilo výstavu modelů aut a letadel. Návštěvníci se tady mohou pokochat modely, které přibližují vývoj automobilového průmyslu a prezentují jednotlivé typy známých značek automobilek. Kromě věrných kopií jsou tu zastoupené i různé historické hračky, modely dřevěné nebo lepené. Informace o exponátech doplňují propagační materiály, historické plakátky, prospekty, dekorativní předměty nebo modely ze stavebnice lego. Více se dozvíte v našem článku zde.
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

11. srpen – Promenádní koncert od 17 hodin

  • Tomáš Kostka a Iva Šulcová zahrají v rámci projektu Promenádní koncerty na Kostelním náměstí v Ústí nad Labem.
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

10. srpen – Tivolí hudební léto – Drtivý dopad – od 18hodin

  • V restauraci Tivoli vás čeká další koncert, tentokrát zahrají skupiny Nerrea a Destoyself.
  • Vstupné neuvedeno

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

10. srpen – Pivní slavnosti – od 12 hodin

  • V sobotu se na Mírovém náměstí v Litoměřicích uskuteční Pivní slavnosti. Jedná se již o 10. ročník přehlídky mini a malých pivovarů z Čech a Moravy s bohatým hudebním programem. A opět ve variantě waste free. Těšit se můžete od 13 hodin na vystoupení kapel Hromosvod, Vesper, Děda Mládek Illegal Band, Alkehol, Sabinu Uxovou a na Oldies párty.
  • Vstupné neuvedeno

Budyně nad Ohří

10. srpen - Bitva Budyně 2019 – od 10 do 18 hodin

  • V Budyni to bude v sobotu třaskavé, v příkopu bývalého vodního hradu v Budyni nad Ohří bude probíhat bitva mezi Švýcary a Burgunďany.
  • Vstupné neuvedeno

1008tipy6

Libochovice

10. a 11. srpen - Svatovavřinecká pouť Libochovice - od 9 hodin

  • Tradiční svatovavřinecká pouť proběhne v Libochovicích. Nebude chybět stánkový prodej, pouťové sladkosti, občerstvení i pití. V městském parku bude spousta atrakcí a možností adrenalinového vyžití i pro dospělé. Hudební scéna na náměstí nabídne v sobotu od 18 hodin kapelu Starý šedivý psi, od 20 hodin kapelu Yentac. Oba dny se bude na zámku konat výstava exotického ptactva od 9 do 17 hodin a v západním parteru parku výstava domácího zvířectva.
  • Vstupné zdarma

Mnetěš

10. srpen – 2. ročník Běhu Praotce Čecha – od 10 hodin

  • Přijďte si zaběhat okolo památné hory Říp. Dne 10. srpna 2019 odstartuje 2. ročník Běhu Praotce Čecha, zúčastnit se mohou ženy, muži i děti.
  • Startovné 350 Kč, děti 50 Kč

DĚČÍNSKO

Jetřichovice

10. srpen – pomozte uklidit Dolský mlýn – od 9 hodin

  • Jetřichovice jsou krásnou obcí nabízející mnoho vycházet a turistických tras v půvabné krajině, jedním z nezapomenutelných míst je Dolský mlýn, místo, které s oblibou vyhledávají i filmaři. Pomozte se záchranou Dolského mlýna, jedinečné památky na břehu Kamenice a nejstaršího dochovaného mlýna na území národního parku.
  • Plně se mlelo až do roku 1814. Později se po říčce Křinici plavilo dřevo, a tím se činnost mlýna omezovala – nemohla být do mlýna naháněna voda. Tehdejší majitelé se však mlynáři pokusili vynahradit ztrátu a poskytli mu povolení k výrobě piva a pálenky. Pálila se tedy kořalka a vařilo pivo. Z původní stavby Dolského mlýnu zůstalo dochováno pouze torzo obvodových zdí. Přijďte 10. Srpna v 9 hodin k Dolskému mlýnu, s sebou si vezměte pracovní rukavice, dobrou obuv a svačinu a pomozte s pracemi na záchranu mlýna. Práce proběhnou ve spolupráci se spolkem pro záchranu a konzervaci kulturní památky Dolský mlýn.

Kytlice

10. srpen - Kytlický minitriatlon – od 14 hodin

  • Pro sportovní nadšence a triatlonisty je určen závod Kytlický minitriatlon, pro jednotlivce i tříčlenné štafety. Závodníky čeká krátká, ale výživná trať. Plavci absolvují 500 m v kytlickém koupališti, jehož voda je tradičně velmi osvěžující. Cyklistická část měří 20 km a vede po silnici v úseku Kytlice – Nová huť, který cyklisté absolvují dvakrát. Trasa bude během cyklistické části uzavřena pro motorová vozidla. Poslední disciplínou je běh, který je mezi závodníky považována za nejhezčí partii triatlonu. Dva okruhy, dohromady 7 km se klikatí zvlněnou krajinou Lužických hor přes lesy a pastviny, mezi kopci, po cestách a cestičkách. Pro svou nenáročnou trať je triatlon určen zkušeným borcům i začátečníkům. Ti, co se neodváží absolvovat všechny disciplíny, mohou využít startu v družstvu a podělit se tak o tři zmíněné disciplíny.
  • Vstupné neuvedeno

Krásná Lípa

10. a 11. srpen - Festival jurt 2019 – od 10 hodin

  • Pohodový rodinný festival v krásné přírodě v obci Krásná Lípa. 6. ročník Festivalu jurt nabídne i letos program na hlavním pódiu, tematické přednášky v altánku, dílny pro děti i dospělé a zajímavý program v jednotlivých jurtách. Vedle jurtové vesničky najdete tržiště řemesel a nabídku různého občerstvení a dílen. Na letošním Festivalu jurt se můžete těšit na novou koncepci celé série festivalu „Po stopách člověka“. Letos v Africe. Symbolem festivalu jsou jurty jako mobilní, ekologické a rychle přemístitelné stavby šetrné k přírodě. Festivalovou louku ozdobí 10 jurt, ve kterých najdete dílny, výstavy, fotografie, poradenství, masáže, občerstvení a další překvapení.
  • Vstupné neuvedeno

ZÁPADNÍ ČECHY

Úterý

10. a 11. srpen - závody do vrchu Krušnohorský pohár – od 6.15 hodin

  • Další ze závodů do vrchu podniku Krušnohorský pohár se pojede v sobotu a neděli z krásného města Úterý do Světce v Plzeňském kraji. Pojede se o putovní pohár města Úterý a pivovaru Chodovar., proto nemůže chybět ani tradiční návštěva partnerského pivovaru Chodovar Čeká vás spousta adrenalinu, nadupané vozy, rozhovory s jezdci a doprovodný program, plejáda jezdců v čele s malým Honzíkem Bursů a též s mezinárodní účastí skýtá parádní závodní den. V průběhu dne si přijdou na své i děti. Od 10 hod budou pro ně připraveny soutěže o sladkosti. Pro ženy bude připravena prezentace kosmetické značky Mary Kay. Po ukončení závodů začne pravá vesnická zábava s kapelou Amati Band. V neděli začne závod v 9 hodin první tréninkovou jízdou.
  • Vstup pro diváky zdarma

STŘEDNÍ ČECHY

Benešov u Prahy

10. srpen - PARÁDA fest Frekvence 1- od 11 hodin

  • Zúčastněte se hudebního festivalu, který se uskuteční v přírodním amfiteátru Konopiště Benešov u Prahy. Paráda fest je jednodenní hudební festival, který je zaměřen na pop a rock v podání českých a slovenských hvězd, na festivalu vystoupí např. MIG 21, Rybičky 48, No Name, Slza a mnoho dalších. Těšte se na dvě pódia, k dispozici bude dětská zóna, stanové městečko i pendl bus z a do Benešova zdarma. Program: FREKVENCE 1 STAGE - 12:00 Slza,13:40 I.M.T. Smile, 15:20 Mig 21, 17:15 Michal Hrůza, 19:10 No Name, 21:35 Rybičky 48, 23:45 Walda Gang, TESCO MOBILE STAGE - 12:55 Covers for Lovers, 14:35 The Silver Spoons, 16:30 Lenka Filipová a hosté, 18:15 Marta Jandová, 20:30 Eddie Stoilow, 22:55 Groove Army: Royal Squad.
  • Vstupné 600 Kč, děti do 130 cm výšky ZDARMA

NĚMECKO

Drážďany

10. a 11. srpen - 7. ŠKODA Velroace Dresden

  • Sedmý ročník tradičního a populárního cyklistického závodu ŠKODA Velorace Dresden se bude konat druhý víkend v srpnu - 10. a 11. srpna. Každý, kdo má zájem o cyklistiku, si může vybrat mezi čtyřmi vzdálenostmi: zkušební okruh DVB 21 kilometrů pro rekreační sportovce, 42 kilometrů Radio Dresden pro cyklicky zkušené začátečníky a série německých cyklistických pohárů (GCC) vzdálené 62 a 103 km od ŠKODA . Okruh startuje u Neumarktu v Drážďanech, vede kolem Dresdner Semperoper, tří zámků Labe a mostu Waldschlösschen. Připraven je i bohatý doprovodný program. Další informace a startovné zde: https://www.sachsentour.org/de/velorace.
  • Vstupné v textu
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru