OBRAZEM: Modely aut a letadel v duchcovském muzeu jsou ze sbírek jedné rodiny
Výstava modelů. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – V Muzeu Města Duchcova připravili na prázdninové měsíce výstavu, určenou především pro mužskou část populace. Jmenuje se Hračky pro malé i velké kluky a expozice sestává z exemplářů, které zapůjčila duchcovskému muzeu rodina Nisserů. Přesněji, hlava rodiny se dvěma syny a vnukem.

Návštěvníci se tady mohou pokochat modely, které přibližují vývoj automobilového průmyslu a prezentují jednotlivé typy známých značek automobilek. Kromě věrných kopií jsou tu zastoupené i různé historické hračky, modely dřevěné nebo lepené. Informace o exponátech doplňují propagační materiály, historické plakátky, prospekty, dekorativní předměty nebo modely ze stavebnice lego.

Na výstavě najdete rovněž modely letadel. Také u nich si můžete přečíst řadu informačních materiálů a dobových propagačních letáčků. Kromě modelů, které věrně zachycují určitý typ letadla, jsou tady zastoupené plastové hračky a dekorativní předměty z prostředí letectví. Některé z vystavených modelů jsou dokonce funkční, řízené rádiem a doplněné o ocenění ze soutěží.

Výstavu připravili čtyři modelářští nadšenci z jediné rodiny. Jsou jimi Pavel Nisser (1951), Pavel Nisser mladší (1977), Tomáš Nisser (1980) a nejmladším vystavovatelem je Richard Nisser (2009). V duchcovském muzeu můžete předměty z jejich sbírek vidět do 30. srpna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru