Na Oseckou pouť se sjíždějí návštěvníci z celého Ústecka. Víme, na co se těšit!
Ilustrační foto: archiv
Co se chystá

Osek – Jednou z nejznámějších poutí na Teplicku je nesporně ta Osecká. Letos vypukne dvoudenní akce v sobotu 17. srpna, kdy program zahájí jako každý rok slavnostní průvod. Ten se v 9.30 vydá od osecké základní školy v Hrdlovské ulici. Povedou ho sličné mažoretky z duchcovského a oseckého domu dětí a mládeže, které při pochodu a tanečních kreacích doprovodí hudebníci Základní umělecké školy v Litvínově.

Mažoretky přivedou průvod k areálu cisterciáckého kláštera. Tady bude tradičně otevřený velký historický řemeslný trh. Návštěvníci mohou sledovat při práci mistry nejrůznějších řemesel. Řada jejich výrobků tu bude nabízená k prodeji. Zapojit se mohou děti i dospělí do zábavných her a soutěží a se svými vystoupeními se představí hned několik divadel. Divadlo V Pytli Petra Stolaře, Divadlo Na cestě nebo divadelní společnost Po právu.

Svým výkonem návštěvníky pouti určitě nadchne provazochodkyně Kristýna Vlčková. Přijede sklářská huť na kolečkách, zahraje skupina Gnomus a k příjemné náladě bude po oba dny na Klášterním náměstí vyhrávat kapela Reguis Band. Připravený je také tradiční večerní sobotní koncert, který v 18.30 zahájí kapela Malé Divy. Po ní vystoupí skupina Marry B a Robbie Williams revival Brno.

Příznivci vážné hudby si nenechají v 19.30 ujít Závěrečný koncert letního orchestru mladých v koncertním sále kláštera. Po oba dny budou k dispozici kolotoče, houpačky a spousta dalších atrakcí na hlavní silnici směrem od náměstí, ale i na silnici od kláštera k domu dětí a mládeže. Nebude chybět bohatý stánkový prodej a občerstvení.

V rámci doprovodných akcí se můžete potěšit výstavou bonsají v zahradě u panského domu. Do domu dětí a mládeže vás zase organizátoři pozvou na velký model železnice s vláčky. Na Lukách v Oseku bude připravená výstava vojenských historických vozidel a ani letos nebudou chybět chovatelé, kteří se pochlubí svými svěřenci v prostranství naproti lunaparku. Velkým magnetem pro dětské návštěvníky pak bude nesporně možnost svézt se historickým parním vlakem mezi Loukou u Litvínova, Osekem a Hrobem.

Neděli zahájí v 10 hodin mše svatá v oseckém kostele sv. Petra a Pavla a program letošní Osecké pouti bude druhý den pokračovat až do 17. hodiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru