Fandové železnice mohou prožít Muzejní noc na nádraží
Nádraží v Dubí, kde je soukromé železniční muzeum.
Co se chystá

Teplicko - V sobotu 18. května budou mít svátek všichni milovníci nádraží, železnice a historických motorových vláčků. Pro malé i velké železniční nadšence se na nádražích Osek a Dubí koná akce s názvem Muzejní noc ve dvou železničních expozicích a s podtitulem: Rozsvítíme, co se dá. Akce je pořádaná v rámci XV. ročníku festivalu Muzejních nocí.

Projekt, který zaštítila města Dubí, Osek a Teplice, začíná v 18 hodin. Konec je plánovaný ve 21 hodin. Spolupořadateli jsou Klub přátel Krušnohorské železnice Most – Dubí – Moldava v Krušných horách a Soukromé železniční muzeum Nádraží Dubí.

Mezi oběma expozicemi vyjede historický motorový vůz M 131.1, zvaný Hurvínek, který propojí obě nádraží. Poslední jízdenky je možné koupit v předprodeji ještě do pátku 17. května, v Informačním centru v Oseku, které sídlí v areálu oseckého kláštera. Podle pořadatele ale zbývá už jen pár posledních míst.

Pokud si v předprodeji jízdenky koupit nestihnete, máte šanci je koupit ještě přímo u průvodčího v den jízdy. Musíte ale počítat s tím, že už jízdenky nebudou, protože jsou v předprodeji od 7. května a motoráček má jen omezenou kapacitu. Kromě jízdy historickým vláčkem mají návštěvníci možnost v rámci Muzejní noci zúčastnit se večerní prohlídky železničních expozic v Dubí i v Oseku. Zájemci se seznámí prostřednictvím historického vybavení i technických exponátů se zajímavými dobovými mezníky obou nádraží a železniční dopravy v Čechách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru