První máj na Doubravce opět nabídne zábavu pro děti i dospělé
Přijďte si užít program na Doubravku. Ilustrační foto
Co se chystá

Teplice – Více než celé desetiletí je dominanta Teplic, hrad Doubravka, v průběhu prvního květnového dne místem konání pestrého programu pro děti i dospělé. Již desátým rokem, nepřetržitě od roku 2010, se mohou děti i jejich rodiče z Teplicka těšit na prvomájové odpoledne plné soutěží, které ve spolupráci s dalšími neziskovými organizacemi připravují tepličtí skauti ze střediska Doubravka. Sváteční den letos připadá na středu a vzhledem k příznivému výhledu počasí, skauti počítají opět s účastí několika stovek teplických dětí a jejich rodičů.

Program soutěží pro děti letos navazuje na loňský ročník. Děti se v čase od 12 do 15 hodin mohou těšit na desítku soutěžních disciplín, po jejichž úspěšném absolvování je čeká tradiční odměna ve formě buřtu, který si vlastnoručně připraví na ohništi. “Program letošního ročníku je stejně jako vloni založený na motivu populární televizní soutěže Pevnost Boyard. Děti budou rozděleny do malých družstev, protože důležitou součástí skautské činnosti je týmová práce, a společně budou sbírat indicie, na jejichž základě se pokusí uhádnout heslo, vedoucí k odměně,” popisuje průběh letošního klání Jiří Richter ze střediska Doubravka. Jednotlivá stanoviště podle něj budou testem jejich fyzické zdatnosti, důvtipu, ale i postřehu. Chybět nebude ani populární zkouška odvahy se svíčkami v osvětlené podzemní chodbě nebo šermování. Skauti doufají, že se letos, stejně jako v předchozích letech, vydaří počasí. Vše se totiž odehrává pod širým nebem a v případě deště soutěže nelze uskutečnit. Novinkou je účast basketbalového klubu Teplice, který dětem nabídne možnost vyzkoušet si tento populární sport, včetně střelby na koš.

Akce v úvodu května se stala již tradicí a je spojená s běžeckým závodem na Doubravku, pořádaným sportovním oddílem Spona. Ten působí pod křídly dalšího spolupořadatele - radioklubu AVZO, který na hradě desítky let sídlí. Vytrvalostní běh na dominantu Teplic, dlouhý 4 200 metrů, startuje od pravřídla u lázeňského domu Beethoven ve 13:00 hod, sportovce pak na nádvoří čeká vyhodnocení.

Připraven je také program pro dospělé - ať už rodiče soutěžících dětí, fanoušky účastníků běžecké soutěže či jiné diváky. Kromě občerstvení jim pobyt na nádvoří zpříjemní vystoupení rytířské skupiny, populární duchcovské country kapely Orel, nebo se mohou zapojit do klání v hodu kládou o láhev whiskey či do soutěže o přetahování lanem, v které mohou vyhrát neméně hodnotné ceny. V samotném hradu bude zpřístupněna vyhlídková plošina, v rytířském sále pak proběhne fotoprezentace Jany Zeithammerové na téma Norsko. “Akce je výsledkem dlouholeté úspěšné spolupráce celé řady organizací z našeho regionu a věřím, že program osloví, stejně jako v předchozích letech, děti i dospělé. Přijďte se přesvědčit sami, pokud jste doposud na prvomájovou událost na Dobravce nezavítali,” zve čtenáře na akci Jiří Richter. (jr)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru