Teplice – Obyvatelé Teplic upozorňují na bezdomovce v centru města. Vadím jim, že se lidé bez přístřeší opilí povalují na chodnících, v noci hlukem ruší nájemníky okolních domů. Dostat bezdomovce z teplických ulic je ovšem neřešitelný problém. Většinou o ubytování v noclehárnách nebo azylových domech nestojí.

1312bezdomovec

Na bezdomovce v ulicích není hezký pohled, do nocleháren nebo azylových domů ale většinou nechtějí. Foto: čtenář

Bezdomovce lze potkat hlavně v centru Teplic na Benešově náměstí, v ulici U divadla či v Krupské ulici. Někteří sedí či leží na chodníku, v zimě se scházejí v místech, kde proudí teplý vzduch. Jsou často opilí. Policisté či strážníci je většinou mohou z prostor jen vykázat, oni se ovšem zanedlouho vrátí znovu zpět.

Oblastní charita v Teplicích je schopna lidem bez domova, kteří o to budou stát, najít ubytování v noclehárnách či azylových domech v Oseku, Duchcově či Ústí nad Labem, a dokonce zajistit základní podporu ze systému hmotné nouze. Bezdomovci ovšem většinou o pomoc příliš nestojí

„Několikrát jsme lidem bez přístřeší v Teplicích nabízeli tuto pomoc a pokud o ni zájem měli, vždy jim bylo pomoženo. Ze zkušenosti vím, že většinou tito lidé mají zájem ale pouze o potravinovou pomoc, případně o balíček se základními hygienickými potřebami," uvedl Pavel Majerák z Oblastní charity Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru