Most – Nedostatek zkušených montérů na trhu práce či příprava učňů na práci ve společnosti, to byly důvody pro otevření zatím ojedinělého tréninkového centra firmy Bilfinger Industrial Services Czech (BIS Czech). Firma představila haly se cvičným vybavením v mostecké části Velebudice v úterý v poledne pozvaným hostům a novinářům.

1312bilfinger

Otevření tréninkového centra společnosti BIS Czech. Foto: Oldřich Hájek

Společnost se sídlem v Mostě se zabývá například strojní údržbou a výrobou, montáží strojů a zařízení, servisuje ale také parní turbíny, provádí izolace a nátěry či staví lešení. V současné době zaměstnává přes osm stovek lidí z celého regionu, téměř tři čtvrtiny z nich pracují v dělnických profesích. „Je to investice do budoucnosti naší firmy, proto jsme vytvořili tréninkové centrum,“ uvedl jednatel a generální ředitel BIS Czech Martin Krbec. Zmínil, že školy ne vždy dostatečně připravují učně a studenty tak, aby vyhovovali potřebám firmy. Proto i jim zde poskytují prostor. Letos tréninkovým centrem prošlo pět studentů.

Oblasti tréninkového centra

Technické vzdělávání:
- Příruby
- Těstnostní a tlakové zkoušky
- Záchranné evakuační zařízení
- Točivé stroje
Svářečské kurzy: (poskytuje i pro externí zákazníky)
- Kurzy svařování dle ČSN 05 0705, ČSN EN ISO 9606-1,2
- Periodická přezkoušení
Školení v oblasti BOZP
Soft skills (školení manažerských dovedností pro THP pracovníky)
IT skills (školení IT dovedností)
Koncernová školení


Centrum je určeno jak pro přípravu učňů, tak pro vzdělávání mladších zaměstnanců společnosti v technických oborech či pro školení zaměstnanců dodavatelských firem. Lidé, kteří centrem projdou, pak také odvádějí kvalitnější práci. „Každý dělník, který zde skončí s certifikátem, pak má proti ostatním samozřejmě i konkurenční výhodu,“ dodal Martin Krbec. V centru jsou kromě hal určených pro praktický nácvik také učebny pro výuku teorie a potřebné zázemí včetně odpočinkové zóny.

Tréninkové centrum funguje od letošního října, vzniklo čistě z vlastních zdrojů firmy bez využití dotací. Náklady na realizaci v roce 2016 činí více než 3 miliony korun.

Počet proškolených pracovníků v roce 2016

Technické vzdělávání
- 60 pracovníků v pozici Montér-zámečník
Svařování
- 100 pracovníků na pozici svářeč
- 150 svářečů externích zákazníků
BOZP
- 50 pracovníků společnosti
Soft skills
- 45 pracovníků společnosti


Firma kromě tréninkového centra, kde chce v příštím roce proškolit více než pět stovek lidí, spolupracuje i se školami v Ústeckém kraji. Studentům nabízí placenou praxi ve společnosti pro dělnické profese a nástup do firmy po řádném ukončením studia. Týká se to oborů provozní zámečník, obráběč kovů, strojní mechanik, lešenář, izolatér či klempíř.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru