Teplice - Policisté dopadli zloděje, který se v Teplicích opakovaně dopouštěl páchání majetkové trestné činnosti. Krást začal už v červenci, tehdy se vloupal do čerpací stanice LPG, kde odcizil několik stokorun. Následně se vloupal do sousedící prodejny, kde prohledal zásuvky u prodejního pultu, nenašel ale nic cenného a z místa činu odešel s prázdnou.

2110recidivistaIlustrační foto

Na místo činu se pak vrátil po dvou měsících znovu, vypáčil vstupní dveře do prodejny a tentokrát byl úspěšnější, odnesl si přes dvacet tisíc korun. Poté si dal opět na měsíc „pauzu“ a od začátku října ve „vloupačkách“ pokračoval.

V Řetenicích se pokusil vniknout do sázkové kanceláře s úmyslem uvnitř něco odcizit, nepodařilo se mu ale překonat vstupní dveře. Dva dny nato se v nočních hodinách vloupal do baru, ze kterého si odnesl mobilní telefon, po několika hodinách vnikl do dalšího baru, kde z pokladny ukradl mincovník s více jak třemi tisíci, přibral si i dva kartony cigaret.

Zřejmě byl naštvaný, že se mu nepodařilo vniknout do pobočky sázkové kanceláře, a tak se na místo činu po dvou dnech vrátil a pomocí pilníku se snažil vypáčit vstupní dveře, i v tomto případě ale nebyl úspěšný a musel odejít bez kořisti. Provozovna ho ale lákala natolik, že po několika dnech zkusil štěstí znovu. Vybaven šroubovákem opět zkusil vypáčit dveře a napotřetí už se mu to podařilo, k jeho smůle ale uvnitř nenašel žádnou hotovost. Vloupal se proto do sousední prodejny potravin, kde našel skoro čtyři tisíce v drobných mincích, což mu zřejmě nestačilo, a tak se v prodejním komplexu vloupal i do dalšího obchodu, kde odcizil finanční hotovost necelých tisíc korun. Tu noc byl hodně „čilý“, vloupal se také do skladu večerky, kde žádné peníze nenašel, štěstí zkusil i v sousedním rychlém občerstvení, kam se mu ale vloupat nepodařilo. Řádění té noci zakončil o několik ulic dál, kde se vloupal do prodejny, kde na zem vylil několik plechovek různých malířských barev, možná ze vzteku, že uvnitř nenašel žádné peníze.

"V minulosti odsouzený recidivista byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci, následně putoval rovnou za mříže, protože na něj byl soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost. Jednadvacetiměsíční trest, ke kterému byl naposledy odsouzen, může soudce s ohledem na trestní minulost obviněného, prodloužit až o tři roky," uvedl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru