Teplice - Necelých čtyřiadvacet hodin unikal policistům nebezpečný teprve čtrnáctiletý psychicky nemocný chlapec, který je podezřelý, že v sobotu nad ránem zavraždil o rok starší dívku u teplického lesoparku poblíž zahrádkářské kolonie. Právě tam bylo tělo patnáctileté studentky se smrtelným zraněním nalezeno. Policisté vzápětí rozjeli rozsáhlou pátrací akci po údajně bývalém příteli zavražděné dívky. "Mohu pouze potvrdit, že ve večerních hodinách se teplickým policistům podařilo zadržet mladíka podezřelého ze zvláště závažného trestného činu," potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Slámová.

Ilustrační snímek policistů při zadržení nebezpečného pachatele. Foto: Jan Vraný

Jak jsme již informovali, policisté z počátku vzhledem k věku oběti nechtěli k nálezu mrtvé poskytnout žádné bližší informace. Přesto obyvatelé Teplic hovořili téměř okamžitě o brutální vraždě, kterou měl spáchat právě bývalý přítel mrtvé studentky. Vedle kriminalistů a teplických policistů se do rozsáhlého pátrání po nebezpečném čtrnáctiletém chlapci zapojili i příslušníci speciální pořádkové jednotky.

Policisté měli vytipovaných několik lokalit, kde by se měl podezřelý vrah ukrývat. V sobotu v pozdně večerních hodinách pak mladíka policisté dopadli a zadrželi. Mladík posléze skončil na policejní služebně u výslechu. Údajně měl být v bytě u své kamarádky, kde hledal azyl. Přesnou příčinu tragické smrti dívky určí nařízená pitva. S největší pravděpodobností měla být ubodána. 

Podle zatím nepotvrzených informací redakce jde o stejného mladíka, který v květnu loňského roku měl jiného chlapce strčit po hádce z výšky do výtahové šachty ze třetího patra opuštěného domu. Chlapec tehdy utrpěl zranění. Případ byl vyšetřován jako pokus o těžké ublížení na zdraví s trestní sazbou 5 až 12 let. Důvodem útoku byl i tehdy spor o slečnu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru