Teplice - Stovky lidí sledovaly v sobotu odpoledne práci záchranářů před teplickou Olympií. Hasiči, policisté, lékaři, zdravotníci i strážníci předváděli svoji práci a techniku v rámci Dne prevence.

Zásah u simulované nehody před teplickou Olympií. Foto: www.e-teplicko.cz

Dvakrát mohly davy přihlížejících sledovat simulovaný zásah hasičů u zdemolovaného automobilu. Od druhé ukázky museli dokonce hasiči odjet k reálně dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Kdo měl odvahu, mohl si vyzkoušet, jaké to je se převrátit v automobilu na simulátoru. Fabia na speciálním přívěsu se s vámi dvakrát otočila. Děti s chutí prolezly hasičské vozy, "zastřílely" si vodou z hasičských hadic.

Řidiče zase lákala prohlídka dálničního speciálu Policie ČR. Každý se tak mohl podívat na vybavení rychlého passatu, ale i dalších policejních vozidel. Na akci nechyběli tepličtí strážníci.

"Návštěvníci také měli možnost nechat si kriminalistickým technikem sejmout otisky prstů, vyzkoušet si znalost dopravních značek, prohlédnout si výstroj člena pořádkové jednotky. Nově se představilo i policejní vozidlo určené k vážení nákladních vozidel," uvedl k programu mluvčí teplických policistů Daniel Vítek, podle kterého se 11. ročník akce velmi vydařil.

 

VIDEOREPORTÁŽ ZE DNE ZÁCHRANÁŘŮ:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru