VIDEO: Projděte se rozkvetlou zahradou! Otevírá se teplická botanická
Foto: Botanická zahrada Teplice
Výlety

Teplice - Po více než dvouměsíční pauze se veřejnosti otevře teplická botanická zahrada. Návštěvníci se mohou kromě rozkvetlých expozic těšit na nový odbavovací systém.

„Turniket a pokladní systém instalovala společnost NESSY za cenu 306 tisíc včetně DPH, která vzešla z výběrového řízení,“ přibližuje ředitel zahrady Petr Šíla. „Každý návštěvník obdrží designovou vstupenku, kterou si může nechat třeba na památku,“ dodal Šíla. Kromě toho zahrada prodloužila v letních měsících otevírací dobu. Nově bude zahrada otevřena v období červen-srpen až do 19 hodin.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=H9Lou2IbUos

A co zrovna kvete?

V části nazvané "Mexiko" najdete celou sbírku šalvějí. Mezi nimi vyniká kultivar Salvia microphylla ´Hot Lips´, areál původního druhu leží v horách Mexika a zasahuje až do jižní Arizony. Původní, červenokvětý druh, je vysoký až 1,3 metru a kvete od časného jara po celé léto. Snadno se kříží s jinými šalvějemi a tak byly jeho hybridy uváděny od devadesátých ket na trh. Je možné, že i v našem případě jde o křížence se Salvia greggii, šalvějí pocházejícíé z podobného areálu. „Zaujme na první pohled krásnými dvoubarevnými květy, rozemnete-li list, ucítíte silnou mentolovou vůni, kterou někteří lidé vnímají spíše jako vůni černého rybízu, pro kterou má v Mexiku lidové jméno "mirto de montes",“ prozdradil botanik Jiří R. Haager.

2505botanicka2

Foto: Botanická zahrada Teplice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru