Cestující se nově svezou vlakem do Oparenského údolí
Foto: Motoráček AŽD Praha na nádraží v Lovosicích. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litoměřicko - Do rodiny turistických linek Dopravy Ústeckého kraje se zařadí nově také železniční linka Litoměřice – Lovosice – Chotiměř, která bude označena T4. Od 6. června se tak cestující mohou těšit na víkendový spoj, ten je zaveze až do Oparna. Na část trati se po letech vrátí provoz.

„Mám velkou radost, že se naše nabídka turistických linek rozšíří. Turistické linky se u cestujících těší velké oblibě. Každoročně v sezóně přepraví tisíce lidí. Nyní se od června budou moci s Dopravou Ústeckého kraje svézt na výlet například do Oparna. Cyklisté určitě uvítají možnost přepravy kol. Jsem velmi rád, že se tento návrh AŽD podařilo zrealizovat,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

Provoz zde zajistí společnost AŽD, která od prosince provozuje každodenní železniční dopravu na Švestkové dráze. „Jsem přesvědčen, že to bude alespoň malý příspěvek našim turistům pro nadcházející sezonu. Očekáváme, že vzhledem k omezené možnosti cestování do zahraničí, bude linka pro naše turisty atraktivní. Moc děkuji Ústeckému kraji a Správě železnic, že nápad uchopili a dotáhli do konce. Bez jejich práce by zůstalo vše pouze na papíře,“ dodal generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Trať Řetenice – Lovosice je regionální jednokolejnou tratí vybudovanou v roce 1897. V červnu 2013 došlo po silných dešťových srážkách mezi obcemi Dobkovičky, Velemín a Litochovice v Českém středohoří k sesuvu půdy, která těžce poškodila železniční trať. Dvousetmetrový úsek byl posunut o téměř čtyřicet metrů. V úseku Radejčín – Lovosice dnes zajišťuje přepravu cestujících náhradní autobusová doprava. Správa železnic předložila návrh na rekonstrukci trati, po opravě se na trať opět v budoucnu vrátí vlaky, které objedná Ústecký kraj.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru