Přemýšlíte nad tím, jak vypadá nasvícená elektrárna? Tak navštivte nejvyšší oficiální rozhlednu v České republice v podvečerním čase
Elektrárna Ledvice. Foto: Ota Schnepp
Výlety

Ledvice – Zajímavý tip na pozdně odpolední či dokonce večerní výlet pro celou rodinu připravuje Skupina ČEZ na druhou adventní sobotu. Vůbec poprvé bude totiž pro všechny zájemce v netradičním čase, a to od 16 do 20 hodin zpřístupněna rozhledna na severní podpůrné věži kotelny Nového zdroje v Elektrárně Ledvice. Z výšky 144 metrů tak bude možné spatřit z ptačí perspektivy nejen nasvícený elektrárenský provoz, ale v případě dobrých povětrnostních podmínek také světla většiny měst a obcí v Krušnohoří a Českém středohoří.

Samozřejmostí budou i prohlídky samotného informačního centra, včetně promítání 3D filmu, takže hlavně děti se mohou těšit na „obživlé“ dinosaury. V případě výstupu na rozhlednu musí být ovšem starší šesti let a hlavně přijít v doprovodu dospělé osoby. To samé se pochopitelně týká i těch mladších, kteří se pro změnu mohou v suterénu infocentra zabavit některou z her s permoníky. Dospělí by ovšem neměli doma zapomenout své peněženky, neboť svou návštěvou infocentra mohou pomoci i dobré věci a získat zároveň pro někoho blízkého pěkný dárek pod vánoční stromeček. V infocentru totiž bude mimořádně umístěn stánek obecně prospěšné společnosti Energie z Meziboří, která pomáhá mentálně postiženým a duševně nemocným lidem, které mimo jiné zaměstnává v chráněných dílnách.

Informační centrum klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice je jediné svého druhu v České republice. Je třípodlažní s moderním architektonickým a výtvarným řešením. Díky přízemnímu vstupu a výtahu je i bezbariérové. Nabízí interaktivní zážitky za využití audiovizuální technologie, například 3D film o historickém vývoji Země a tudíž i výrobě elektřiny, on-line měření fotosyntézy živého stromu a detailní popisy technologie nového uhelného elektrárenského bloku, včetně možností virtuálního nahlédnutí do jednotlivých provozů a zaposlouchání se do zvuků, která jednotlivá zařízení vydávají.

Deset let existence si infocentrum připomenulo 6. listopadu, přičemž od jeho vzniku až po současnost si jej prohlédlo 36 296 osob. Speciální večerní prohlídky naplánované na 7. prosinec jsou tak nejen pozvánkou pro nově příchozí, ale i dárkem pro ty, kteří by si rádi (ale trochu jinak) jeho prohlídku zopakovali.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru