Zajištěný lup. Foto: Policie ČR
Teplice

Litoměřicko - Litoměřickým kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo objasnit případy krádeží v obchodních řetězcích, které je zaměstnávali od listopadu 2023.

"Za vším měli být dva recidivisté ve věku 43 a 41 let z Ústecka, kteří měli jezdit nejen na Litoměřicko, ale za opakovanými „nákupy“ i do dalších okresů našeho kraje. Nebyli to žádní troškaři. S vrchovatým nákupním vozíkem měli odjíždět vždy bez zaplacení. Zajímali je především pistácie, v některých případech zase zubní pasty, ale nepohrdli ani alkoholem. Při jednom z „nákupů“ na Litoměřicku měli být vyrušeni ostrahou prodejny, ale podařilo se jim utéct. Na parkovišti nákupního centra po nich zůstal jen nákupní vozík s jejich oblíbenou kořistí," popsala případ policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Bezprostředně poté byli oba recidivisté na základě operativního šetření zadrženi.

"Kriminalisté evidují více jak desítku případů krádeží zboží se škodou přesahující 100 tisíc korun.
Oba muži si převzali sdělení obvinění pro trestný čin krádeže, za což jim v případě soudem uznané viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

Mladší z dvojice recidivistů je nyní vazebně stíhán, starší byl umístěn do výkonu trestu pro předchozí trestnou činnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru