Most - Prostředí uhelného velkolomu, to nejsou jen obří těžební stroje. Zapotřebí jsou i daleko menší rýpadla. Tři nové takové rozšiřují strojní park pomocné mechanizace společnosti Czech Coal Power. Jde o střední pásová rýpadla Hitachi ZX 130 a Hitachi ZX 160. Budou v následujících letech využívána v Severní energetické.

V současné době je malých a středních rýpadel tohoto typu používáno v Severní energetické pět a rovněž pětice slouží ve Vršanské uhelné. Nejčastěji se používají při přestavbách a čištění pásových dopravníků, slouží i k úpravám terénu při odvodnění těžebních lokalit. Za určitých podmínek mohou stroje sloužit i ke zvedání břemen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru