Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V teplickém Obchodním centru Galerie si můžete prohlédnout výstavu velkoformátových fotografií s názvem Olga Havlová.

Akce, která končí 31. října, má za cíl připomenout osobnost zakladatelky Výboru dobré vůle a Nadace Olgy Havlové. Současně je připomínkou na 33 let od založení teplické Arkadie, kterou tehdejší první dáma v rámci zahájení školního roku v roce 1991 osobně navštívila.

Výstava je putovní a pro teplickou Galerii ji připravili pracovníci Výboru dobré vůle. Jedná se o působivé snímky, které přibližují aktivity této významné osobnosti. Meritem zájmu Olgy Havlové bylo zkvalitnění života zdravotně a duševně postižených lidí, dětí a nemocných starých lidí. Pro podporu neziskových organizací, jejichž cíl korespondoval s uvedeným záměrem, založila zmíněný Výbor dobré vůle (VDV) a o pár let později Nadaci Olgy Havlové. Jejich prostřednictvím podporovala neziskové organizace v oblastech zdravotní, sociální, humanitární a vzdělávací.

Výstavu mají zájemci možnost zhlédnout v prvním podlaží nákupního centra Galerie, hned vedle prodejny Pepco. Za společnost Arkadie ji nainstalovali Lenka Machaloušová, Dana Kittlová a Petr Vodenka. Výstava potrvá do konce října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru