Na Doubravce se vyskytuje kriticky ohrožený páchník hnědý
Zdroj: www.teplice.cz
Zajímavosti

Teplice - Páchník hnědý je 2,5 centimetru velký nápadný brouk, který patří mezi kriticky ohrožené druhy chráněné zákonem. Vyskytuje se v původních listnatých lesích, parcích nebo alejích. Zajímavostí je, že se sice jmenuje páchník, ale vydává spíše vůni, která připomíná kvetoucí netýkavku nebo čerstvě vyčiněnou kůži.

Proč je ohrožený?

Jeho život je vázán na staré stromy, které se často považují za nebezpečné, proto se ve většině případů zbytečně kácí nebo se nevhodně chemicky ošetřují. V důsledku toho přichází páchník hnědý o svůj domov.

Statutární město Teplice, jako vlastník přírodní památky Doubravka, dodržuje platná nařízení a pečuje o páchníka hnědého. Odbor životního prostředí tedy zachovává suché a duté dřevo, aby podpořil zlepšení stavu tohoto druhu brouka. Zároveň nezapomíná na bezpečnost návštěvníků a vybírá vhodná místa, na kterých nemůže staré dřevo nikoho ohrozit.

Více informací se dočtete na čtyřech nově instalovaných cedulích, které se nachází u vstupů na Doubravku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru