V Teplicích začal 27. ročník celostátní konference Výživa a zdraví
Zdroj: www.teplice.cz
Zajímavosti

Teplice - Ve dnech 19. - 21. září probíhá v Teplicích již 27. ročník celostátní konference Výživa a zdraví. Akce se koná pod záštitou hlavní hygieničky ČR MUDr. Pavly Svrčinové, Ph.D. a primátora Statutárního města Teplice Bc. Jiřího Štábla.

Pořádána je 3. lékařskou fakultou UK, Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně, Společností hygieny a komunitní medicíny, Společností pro výživu Praha, Státním zdravotním ústavem Praha, Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem a společností ALWAC, a. s.

Konference je zaměřena především na roli výživy v primární prevenci nemocí a zajištění bezpečnosti potravin a pokrmů. Její záběr je tak velmi široký, od doporučení pro výživu populace, monitoring dietární expozice, alternativní směry výživy, jako je např. veganství, výživu různých skupin populace, zejména dětí, roli výživy v prevenci chronických neinfekčních onemocnění až po problematiku prevence alimentárních nákaz a intoxikací, chemická rizika z potravy, zdravotní nezávadnost materiálů přicházejících do styku s potravinami či využití nových analytických metod při kontrole potravin.

Aby však odborná témata, která se na konferenci probírají, byla vhodným způsobem přiblížena též široké laické veřejnosti (zejména s cílem zlepšit edukaci v oblasti zdravé výživy a zdravého životního stylu), je připravena též navazující doprovodná akce, Jarmark chutí Teplice.

Jarmark chutí Teplice proběhne ve dnech 22.–23. 9. 2023 na kolonádě Domu kultury Teplice a jejím okolí. Již 3. ročník Jarmarku chutí Teplice je důkazem, že je o takovouto zajímavou akci, kde se může propojit veřejnost s odborníky nejen ve výživě, velký zájem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru