Hlasujte o nejpovedenější obnovu kulturní památky Ústeckého kraje! Vybírat můžete z pěti finalistů
Kostel Nejsvětější Trojice v Klášterci nad Ohří. Foto: město Klášterec nad Ohří
Zajímavosti

Ústecký kraj - Ústecký kraj vyhlásil v letošním roce poprvé cenu Zlaté cimbuří za nejlepší projekt a realizaci obnovy kulturní památky spočívající v rekonstrukci, restaurování, revitalizaci či opravě a zároveň za prezentaci a propagaci této památky v průběhu předešlého kalendářního roku. Hodnotící komise vybrala z došlých přihlášek pět postupujících, kteří se nyní ucházejí o hlasy veřejnosti. Udělením ceny chce Ústecký kraj ohodnotit odpovědné chování subjektů, které významným způsobem přispívají k uchovávání historického dědictví.

Cena se uděluje za nejlepší projekty v oblasti obnovy kulturní památky (movité i nemovité) Ústeckého kraje, která má významnou kulturně-historickou hodnotu. Soutěž má dvě kategorie – obnova kulturní památky a příkladný přínos v oblasti péče o kulturní dědictví.

Cenou pro vítěze v kategorii obnovy kulturní památky je finanční odměna pro vlastníka objektu – za 1. místo 30 000 korun, za 2. místo 20 000 korun a za 3. místo 10 000 korun. V kategorii příkladný přínos v oblasti péče o kulturní dědictví se oceňuje pouze vítěz, a to částkou 20 000 korun. Všichni ocenění obdrží také čestné uznání od hejtmana Ústeckého kraje.

Za rok 2022 se o ocenění ucházejí tyto kulturní památky:

  • Kostel Nejsvětější Trojice v Klášterci nad Ohří
  • Kostel Svatého Mikuláše ve Velkých Žernosekách
  • Městský dům Pod Kalichem v Litoměřicích
  • Dům č. p. 488 ve Varnsdorfu
  • Kiosek – prodejní stánek na Nádražních schodech v Žatci

Hlasovat můžete prostřednictvím formuláře ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru