Na Úpořinském oválu se netrhají rekordy, jde o atmosféru
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Úpořiny – V sobotu 22. července se u úpořinské restaurace U Pondělíků konaly závody Babett a dalších malých motocyklů, Úpořinský ovál. Budeme-li brát v potaz nultý ročník, jehož start se konal v roce 2012, šlo letos už o 11. ovál v pořadí. Nevelkého závodu, který organizují bratři Pondělíkové a má čistě lokální charakter, se každoročně zúčastňuje kolem desítky jezdců. O to víc si účastníci atmosféru akce užívají. Ostatně, prý jde víc o historické stroje než o závodníky.

Letos se Úpořinského oválu zúčastnilo 7 závodníků. Nejstarším strojem na place byla Jawa 555, nazývaná Pařez, z roku 1957. Po evidenci a převzetí čísel vyjeli účastníci tradičně na spanilou jízdu z Úpořin do Rtyně nad Bílinou. Po návratu, po 16. hodině, odstartovaly vlastní závody. Ty se jedou na louce ve výběhu pro koně a údajně je to v tom terénu docela dřina. Letošní prvenství si odvezl z Úpořin Oťas, druhý skončil Čaras a třetí místo vybojoval Adam.

2507ovalkz2

2507ovalkz3

2507ovalkz4

2507ovalkz5

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru