Zámecká zahrada ožila hudbou, divadlem, uměním i sportem
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Do stínu Zámeckého parku v Teplicích se v neděli 16. července vydaly stovky lidí. Konal se tady 11. ročník tradiční Velké Malé Paříže, která je jednou z nejnavštěvovanějších akcí v centru města. Návštěvníky neodradily ani teploty překračující třicítku. Program, který kopíruje scénář Malých Paříží, je každoročně třetí červencovou neděli rozšířený o aktivity různých spolků a organizací.

Kromě hudebních vystoupení u altánu vedle Zahradního domu, bylo v parku několik dalších možností, jak si zpestřit nedělní odpoledne. Jednou z nich byla například scéna pro děti U Opiček, kde se konala představení hosínského divadla Studna a bohatý program pro děti připravili i tepličtí salesiáni. Pod schody u muzea si mohli zájemci vyzkoušet malování u malířského stojanu, nebo výrobu japonského vějíře.

1707parizkz1

Foto: Ilona Kaulfuss

Na hudební scéně vystoupil zpěvák a kytarista Matěj Koudelka, dvojice Pavel + Káča, chomutovská skupina Album nebo pražská partička Šouflšou. Na různých místech parku se představilo několik sportovních oddílů, kupříkladu letos nově ragbisté. Nechyběl rytmický i vokální workshop, autorské čtení, k dispozici pro děti bylo malování na obličej nebo jízda na koni a různé soutěžní disciplíny.

1707parizkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Cílem Velké Malé Paříže, která se koná za podpory Statutárního města Teplice, Ústeckého kraje a dalších partnerů, je oživení Zámecké zahrady. Podobně jako v dobách, kdy se Teplice nazývaly Malou Paříží a do zdejších lázní jezdily významné osobnosti z celého světa. První Velká Malá Paříž se konala v roce 2012 v rámci oslav 200. výročí setkání Beethovena s Goethem nedaleko Zahradního domu.

1707parizkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru