Počasí nic moc? Navštivte výstavu historických hraček
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov - Duchcovské muzeum zve návštěvníky od pátku 16. června na tradiční letní výstavu historických hraček. Stovky exponátů z různých období, od různých výrobců a z různých materiálů jsou k vidění v Poppelově síni. Výstava s názvem, Kdo si hraje nezlobí – svět starých hraček, tu bude k vidění až do konce prázdnin.

Některé z vystavených hraček jsou staré i více jak sto let. Z materiálů k jejich výrobě převládalo dřevo. Hračky působí na dnešního diváka zajímavě a patina použitého materiálu vyvolává vlnu nostalgie. Najdeme zde panenky, kočárky, ale také třeba nábytek pro panenky. Další exponáty jsou dokladem vývoje v oboru hračkářství. Produkce hraček postupně přecházela k novým materiálům, barvám a začala zapojovat mechaniku. Motivy hraček se podrobovaly módní vlně stejně intenzivně, jako tomu bylo například v oděvním průmyslu.

1906hrackykz2

1906hrackykz3

Foto: Ilona Kaulfuss

Stejně jako v předcházejících ročnících, tak i letos jsou zde volně vystavené hračky, se kterými si malí návštěvníci mohou hrát. Výstava bude otevřená po celou dobu prázdnin. Rodiče a prarodiče tak mají možnost navštívit svět, ve kterém je velký prostor k vyprávění. Otevřeno je tady denně od 9-17 hodin. Návštěvu můžete spojit i s nedalekým muzeem kočárků, které je na náměstí Republiky.

1906hrackykz4

1906hrackykz5

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru