Přijďte omrknout díla trojlístku umělců, kteří tvoří, aby byli
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Osek – V oseckém informačním a turistickém centru v areálu kláštera můžete do konce května zhlédnout díla tří výtvarníků. Na společné výstavě s názvem Tvoříme, tedy jsme, tu prezentují své práce Radovan Pauch, Jana Tesaříková a Zdena Bočarová. Tři tvůrci, tři odlišné směry, tři rozdílné rukopisy a pro umělecké fajnšmekry také plejáda výtvarných technik.

Přestože každý z autorů jde svou cestou, volí odlišnou techniku a styl, vystopujeme tady tematickou podobnost. Kupříkladu sklon k symbolismu, k odhalování impulsů, které vycházejí zevnitř, odkudsi z duše a snahu o jejich zpodobnění. Místy umocňovanou neúspornou obsahovou popisností. Symbolismus dohledáme zejména v práci Zdeny Bočarové a částečně také u Jany Tesaříkové.

Všechny tři autory spojuje preference figurálního motivu, s nímž se osobitým stylem dokázal vypořádat Radovan Pauch. Trojice malířů se prostřednictvím svých děl vzájemně podporuje a doplňuje. Všichni se věnují nejenom malířství, ale také grafice, sochařství keramice a Jana Tesaříková stále častěji i fotografii. Jejich společnou výstavu můžete navštívit každý den, kromě pondělí, od 9-17 hodin.

Radovan Pauch se narodil v roce 1967 v Ústí nad Labem. Od začátku 90let žije a tvoří v Horních Počernicích. Výtvarně se vzdělával v ateliéru akademického sochaře Vlada Jurkoviče, u ak. malíře Vlastimila Šika (kresba) a ak. sochaře Josefa Sejka. Pracuje převážně s přírodními materiály, s hlínou a dřevem. Jeho tvorba je součástí několika soukromých sbírek.

Jana Tesaříková se začala výtvarné činnosti aktivně věnovat od roku 2007, kdy vstoupila na Lidovou konzervatoř v Ostravě a techniku se učila pod vedením Petry Balnarové. Tříleté studium zakončila absolutoriem, opravňující k vyučování v zájmových kulturních organizacích. Později sbírala zkušenosti i v ateliéru Jany Smékalové.

Zdena Bočarová pochází z Trutnova a je členkou Spolku podkrkonošských výtvarníků Trutnov. Poslední dobou tráví dost času v Praze se členy výtvarného sdružení Řád chaosu. Vystavovala v tuzemsku i zahraničí a několik let provozovala malou Galerii U milenky ve stejnojmenné pražské vinotéce. Věnuje se také psaní poezie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru