Akce Teplické terasy získala přízeň veřejnosti i provozovatelů teras
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V Teplicích v neděli 26. června skončil první oficiální ročník Teplických teras. Dvoudenní akce vznikla náhodou. Při loňském Zahájení lázeňské sezóny se v souvislosti s tehdejšími pandemickými opatřeními a snahou nekumulovat velké množství lidí na jediném místě, rozhodli organizátoři program rozdělit do jednotlivých částí města. Využít terasy a zahrádky místních restaurací a zároveň tím podpořit teplické podnikatele. Akce v této podobě sklidila u veřejnosti nečekaný ohlas.

Živá kultura se tím pádem dostala blíž k lidem. Zazněla například i v částech města, kde se podobné hudební projekty uskutečnily vůbec poprvé. Teplické terasy, pořádané Antonínem Moravcem a podpořené Statutárním městem Teplice, se tak o uplynulém víkendu konaly už jako samostatná předprázdninová akce a na stejných principech. Bohatý dvoudenní program nabídl veřejnosti desítky kapel a hudebních uskupení, které se představily na třinácti různých místech ve městě.

Antonín Moravec, který náročnou akci organizoval, je s jejím průběhem spokojený. „V sobotu jsme sice mysleli, že nám celý den proprší, ale nakonec bylo krásně. Reakce provozovatelů teras jsou taky pozitivní. Například v Monopolu, který nedávno otevřel zbrusu novou terasu se vstupem z Českobratrské ulice, a málokdo o ní ještě ví, byli moc spokojení. Uvažují, že budou nabízet prostor pro podobné hudební akce pravidelně.“

Antonín Moravec organizuje v Teplicích i v dalších městech multižánrové projekty typu Malá Paříž a stále rozjíždí další. Na otázku, zda nepřemýšlí o tom, že by se nechal naklonovat, s úsměvem poznamenal: Jen kdyby to šlo…

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru