VIDEOREPORTÁŽ: Víte, že podnikatel v Mostě postavil tenhle nový zimní ministadion?
Otec Mini arény Most Jaroslav Matas. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – V Mostě vznikl jedinečný prostor, kde mohou trénovat hokejisté. Mini arénu Most už začali využívat také žáci Mosteckých lvů. Trénink s profíkem si tam ale může domluvit každý. Ledovou plochu, která má asi třetinové rozměry proti běžnému hokejovému hřišti, postavil podnikatel Jaroslav Matas.

„Tenhle nápad jsem měl v sobě hrozně dlouho, ale pořád jsem k tomu neměl odvahu. Až v lednu loňského roku jsem došel k závěru, že když to nezkusím, tak neuvidím, jakým způsobem to funguje. Dohodl jsem se na pronájmu haly, v červnu začal budovat a v polovině září jsme rozjeli provoz,“ vypráví podnikatel a tatínek hokejisty. Právě synovy sportovní aktivity jej přivedly k nápadu postavit vlastní ledovou plochu.

Tréninky tam můžou hokejisté absolvovat pod vedením Radima Skuhrovce, který se neváhá proměnit ani v rolbaře. Domluvit lze i trénink s Michalem Trávníčkem a školu obránců tam vede olympijský vítěz Jiří Šlégr.

https://www.youtube.com/watch?v=uNV5Qr7PDrg

Mini aréna se nachází pod mosteckou nemocnicí, v objektu mezi zdravotnickou záchrankou a zdravotnickou školou. Zázemí je zde jako na jiném zimním stadionu: šatny, rozcvičovna a mají i unikátní rolbu. Jde o první elektrické vozítko tohoto typu u nás. Chtěli jsme to pojmout, aby to bylo komplexní tréninkové centrum. Aby se měly ty děti, a nejenom ony, protože nám sem chodí i dospělí hobby, aby se měly kde rozcvičit, protáhnout,“ dodává.

To vítají i Mostečtí lvi, které jinak najdete na Zimním stadionu. Plocha je tam již dost vytížená, hlavně v odpoledních hodinách, kdy mají žáci a studenti již po školních povinnostech. „Jsme rádi, že ve městě Most vznikla další ledová plocha. Touto myšlenkou jsme se zaobírali déle, že bychom chtěli navštěvovat ještě jednu ledovou plochu, protože u nás je to dost vytížené. Hned jak to tady vzniklo, domluvili jsme se s panem Matasem a domluvili spolupráci,“ přibližuje předseda spolku Sport Most Lukáš Bednařík. Na led vyrážejí hlavně mladší kategorie.

Díky výkonné technologii bude provoz Mini arény Most celoroční.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru