Dívky z duchcovského Sluníčka přivezly domů stříbro
Foto: Archiv DDM Sluníčko Duchcov
Zajímavosti

Duchcov – Děvčata z Domu dětí a mládeže Sluníčko v Duchcově vybojovala v Praze stříbrné medaile. Na celostátní soutěži Praha patří dětem, kterou pořádá Dům dětí a mládeže v Karlíně, poměřily koncem týdne síly s dalšími devíti týmy z celé republiky. A nezklamaly. Domů přivezly stříbro a velikou radost.

Na letošní soutěž se účastníci sjeli už v pátek 17. září večer. Téma bylo Bitva na Bílé hoře. Týmy obdržely mapy, podle kterých se vydaly do města a postupně se musely dostat ke všem stanovištím. Na každém z nich plnily různé úkoly. Neprověřovaly se ovšem pouze vědomosti, ale také fyzická zdatnost. Za správně splněné úkoly získával tým tolary. Ty pak musel odevzdat nejpozději v sobotu ve 13 hodin u Břevnovského kláštera v Praze.

2009tpikkz4

Foto: Archiv DDM Sluníčko Duchcov

Pro všechny účastníky se po skončení akce konala na pražském Vypichu rekonstrukce bitvy na Bílé hoře. Tolary, posbírané jednotlivými týmy, byly použité na podporu Stavovské armády, která v bitvě na Bilé hoře bojovala s císařskou armádou.

2009tpikkz5

Foto: Archiv DDM Sluníčko Duchcov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru