Silvestrovský běh vynesl pro Živý dům téměř 5 tisíc EUR
Účastníci silvestrovského běhu. Foto: Archiv salesiánů
Zajímavosti

Teplice – Dobročinný silvestrovský běh, který se uskutečnil poslední den loňského roku na podporu rekonstrukce Živého domu, vynesl salesiánům téměř 5 tisíc EUR. O většinu finančních příspěvků se přitom zasloužili němečtí běžci z organizace Ackermann-Gemeinde.

Akce byla nápadem Martina Neudörfla z Berlína. „Přelom roku bych slavil tradičně s přáteli z Junge Aktion a Ackermann-Gemeinde v klášteře v Rohru, kdy byl na programu i silvestrovský běh,“ vysvětluje ke vzniku akce Neudörfl. Jak dodává, vzhledem k situaci muselo být silvestrovské setkání zrušeno. Místo alternativy, kterou měl být virtuální běh, se nakonec Neudörfl s přáteli rozhodl uspořádat velký benefiční silvestrovský běh.

V organizací Ackermann-Gemeinde se dozvěděli o projektu teplických salesiánů a společně rozhodli o uspořádání běhu ve prospěch rekonstrukce Živého domu v Trnovanech. „Salesiány známe a věříme, že jejich práce pro děti a mládež přispívá ke zlepšení situace v severních Čechách,“ uvedl k rozhodnutí o podpoře projektu Matthias Dörr, jednatel Ackermann-Gemeinde.

Silvestrovského běhu se zúčastnilo celkem 59 lidí. Nejmladší účastnicí byla dvouletá Johanna od německého Landshutu, která uběhla téměř 1,5 kilometru. Nejdelší trasu, v maratónské délce více než 42 kilometrů, zdolal účastník z Bavorska. Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. srpna v Praze na Vyšehradě v rámci česko-německého setkání Ackermann-Gemeinde.

„Máme obrovskou radost. Nejen ze získaných prostředků, ale především z navázání spolupráce s německou stranou. Přeshraniční aktivity spojují lidi, a to je to, o co se snaží i naše středisko – propojovat lidi napříč sociálním spektrem, vzděláním či životními názory,“ zhodnotila akci Vendulka Drobná, ředitelka Salesiánského střediska Štěpána Trochty v Teplicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru