Na Šébru se staví, turisté si v příští sezóně užijí bezpečný přechod
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Na Stožeckém sedle ve Šluknovském výběžku se pracuje na výstavbě zbrusu nového turistického mostu pro pěší a cyklisty, který je převede přes frekventovanou silnici I/9 a bezpečně tak propojí dvě nádherné turistické lokality, Lužické hory a České Švýcarsko. Hotovo bude do poloviny příštího roku.

Most Šébr a navazující turistické stezky postaví Ústecký kraj za cca 17,5 milionů korun. Součástí jsou dvě turistické cesty s čedičovým povrchem a samotná dřevěná oblouková lávka s horní mostovkou. Její celková délka je 60,7 m. Lávka od výrobce by měla být dodaná k montáži do konce října. Její samotné osazení bude závislé na klimatických podmínkách. Po ukončení zimního období budou pokračovat práce na dobudování stezek a finálních úpravách mostu, aby byl do prázdnin připravený k užívání.

1510sebr

Lávka zvýší bezpečnost a zároveň významně zlepší turistickou infrastrukturu v lokalitě Šluknovského výběžku. Dojde k propojení Ústeckého a Libereckého kraje, západní a východní části Lužických hor a dále Českého Švýcarska. Zlepší se tak i dostupnost německých tras pro pěší. Most bude součástí dálkové turistické trasy Hřebenovka, kterou kraj chystá na příští rok. Během zimní sezóny jej využijí i běžkaři. Nová lávka si vyžádá přeznačení turistických tras, nové vedení pak nabídne krásné výhledy, např. na Tolštejn.

Investorem stavby je Ústecký kraj, běžnou údržbu po dohodě zajistí Dobrovolný svazek obcí Tolštejn.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru