OBRAZEM: NATO děkuje za českou pomoc Španělsku a ukázalo světu respirátory z Mostecka!
Stroj španělského letectva přistál s českou pomocí. Foto: NATO
Zajímavosti

Ústecký kraj – Spojenci NATO si v reakci na pandemii nového koronaviru vzájemně pomáhají. V rámci této pomoci putoval v minulých dnech z Česka do Španělska zdravotnický materiál, včetně pomůcek z Mostecka.

Nákladní letoun C-130 španělského letectva přiletěl do ČR pro 10 tisíc ochranných zdravotnických obleků, které Česká republika darovala. Poté s pomocí přistál na španělské letecké základně Torrejón.

V rámci spojeneckého úsilí v boji proti účinkům pandemie koronaviru darovala Česká republika na jih Evropy také devadesát kusů polomasek od firmy Nanologix z Mostecka, které poskytují vysokou ochranu i proti virům.

Severoatlantická aliance zveřejnila snímky z příletu a vykládky české pomoci a vyzdvihla i mostecké respirátory.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru