RADY A TIPY: Skliďte poslední plody na zahradě
Už nečekejte, až dozrají rajčata. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Stále ještě čekáte, až dozrají poslední rajčata, papriky nebo okurky? Tak čekat přestaňte a začněte sklízet.

Mírné mrazíky snese pekingské zelí, kadeřávek nebo i celer. Ostatní zelenině ale nedělají dobře. Skliďte i jablka, hrušky nebo ořechy. Ty ale až ve chvíli, kdy samy začnou padat ze stromů.

Nemusíte se bát zasít v říjnu i některá semínka. Například mrkev nebo jiná kořenová zelenina v zemi přes zimu bez problémů vydrží a na jaře vám určitě vyraší. Říjen je také měsíc, kdy se vysazují i tulipány nebo česnek, aby před mrazy stihly pořádně zakořenit. S prvními mrazíky ale z hlíny vyndejte jiřiny nebo dosnu. Hlízy nechejte oschnout, zabalte do papíru a uložte tam, kde je zima, ale nemrzne, třeba do sklepa.

Práci na zahrádce si užijte, protože za pár dní už na ni moc chodit nebudete a raději budete většinu času trávit doma v teple. Tam v klidu pak můžete přemýšlet, co na zahradě podniknete na jaře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru