Za napadení policistů v Krupce jsou stíhání dva muži. Starší skončil ve vazbě
Ilustrační foto
Teplice

Krupka – V souvislosti s úterním napadením policejní hlídky v Krupce, po kterém skončili dva policisté v lékařském ošetření, padla dvě obvinění. Policisté trestně stíhají 17letého mladíka a 54letého muže. Starší z dvojice útočníků skončil ve vazbě. V pátek o tom informovala policie.

K útoku na policisty došlo v úterý půl desáté večer v ulici Karla Čapka v Krupce. Policejní hlídka přijela na místo řešit dopravní nehodu, při které opilý muž naboural dvě auta. Během zákroku ale došlo ke konfliktu. „Na místě se srotilo několik místních obyvatel, z nichž někteří začali zasahovat do prováděných služebních úkonů policistů. Neuposlechli opakovaných výzev, aby svého jednání zanechali, následně došlo k napadení policistů, kteří museli použít donucovací prostředky,“ popsal již dříve incident policejní mluvčí Daniel Vítek. Při konfliktu byli oba policisté zraněni. Policistku převezla do nemocnice sanitka.

Z útoku na policisty byli nyní obviněni dva muži (54 a 17 let). Starší muž má na krku stíhání pro trestné činy násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. „Muž, který na místě narušoval vyšetřování nehody, je podezřelý, že opakovaně neuposlechl výzev, aby svého jednání zanechal, následně fyzicky napadl zasahující policisty a vyhrožoval nejen jim, ale také policistově rodině,“ konkretizoval policejní mluvčí Daniel Vítek.

Sedmnáctiletého mladíka policisté stíhají pro provinění násilí proti úřední osobě. „Je podezřelý, že během služebního zákroku zezadu napadl policistku, která následkem útoku utrpěla poranění hlavy,“ sdělil mluvčí. Mladík po útoku na policistku z místa činu utekl, po několika hodinách byl ale zadržen.

Starší z pachatelů byl v pátek na základě návrhu státního zástupce umístěn do vazby, sedmnáctiletý mladík byl propuštěn na svobodu.

Policie se v souvislosti s případem vyjádřila též ke spekulacím, které se objevily v některých médiích a podle nichž měl být útok na policisty mnohem tvrdší, než je oficiálně prezentováno. Údajně se to tají proto, aby v Krupce nevypukly nepokoje. „Vyhodnocením důkazního materiálu, který máme k dispozici, ani doposud provedenými výslechy svědků se nepotvrdily spekulace některých médií, že někdo z místních obyvatel házel po policistech kameny. Zjištěné skutečnosti také zatím nenasvědčují tomu, že by se do fyzického napadání policistů zapojily i další osoby,“ sdělil Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru