Policisté měřili tloušťku ledu. Už na něj nechoďte, je to nebezpečné!
Policista se chystá na měření ledu na Ústecku. Foto Policie ČR
Teplice

Ústecký kraj – Série silných mrazů skončila, přichází počátek jara a oteplení. Lidé, kteří si v posledních dnech chodili zabruslit nebo zahrát hokej na zamrzlé hladiny rybníků či jiných vodních ploch, by s tím měli už nyní zase rychle přestat. Led bude tát a pobyt na něm může být velmi nebezpečný. Pokud se propadne, bruslařům hrozí utonutí.

Policisté v Ústeckém kraji se v pondělí pustili do kontrol tloušťky ledu hned v několika okresech. „Měření tloušťky ledu probíhá na vodních plochách v okresech Ústí nad Labem, Litoměřice, Teplice, Děčín a Most. Provádí se sondáží ve vzdálenosti 1 metr, 5 metrů a 20 metrů od břehu na vytipovaných vodních plochách, kde se v zimě při bruslení shromažďuje větší množství lidí,“ informovala krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Policisté v pondělí naměřili tloušťku ledu v průměru ještě mezi 10 až 15 cm, ale vstup na něj už nedoporučují. „Důrazně varujeme před pobytem na ledě. Předpověď počasí slibuje rychlé oteplení a teploty výrazně nad nulou. Riziko prolomení ledu bude velmi vysoké,“ upozornila Šárka Poláčková.

V minulých dnech se už utopilo v ČR několik lidí po prolomení ledu a pádu do ledové vody, například na přehradě Orlík. Policie nabádá k maximální opatrnosti. Pro bruslení je nejlepší využít umělá kluziště nebo zimní stadiony, nikoli zamrzlé hluboké vodní nádrže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru