Teplice – V současné době probíhá velmi zajímavá výstava umění v regionálním muzeu v Teplicích. Jedná se o výtvory dětí z řady základních uměleckých škol nejen na Teplicku, ale celého Ústecka.

1203vystava2

Výstava Oči dokořán 2017. Foto: Miroslav Neumaier

Výstava se jmenuje Oči dokořán 2017. Jedná se o soutěžní přehlídku ZUŠ, která se koná jednou za 3 roky, kdy učitelé mají šanci ukázat co se jejich svěřenci naučili. 7. dubna se sejde odborná porota kde budou učitelé obhajovat to, proč své žáky vedli tak a tak a proč nechali děti tvořit to co je zde k vidění. Porota vybere nakonec ty nejlepší výtvarné řady a ty postoupí do ústředního kola které se koná ve Šternberku na Moravě.

„Cílem těchto výstav je mimo jiné ukázat, jak s dětmi jejich učitelé pracují. Prezentují se výtvarnými celky i když jsou zde i jednotlivé práce od dětí. Je zde k vidění veliká rozmanitost přístupů jak s dětmi pracují," říká naší redakci Milada Linhartová učitelka na ZUŠ Teplice, která má celou výstavu pod patronací.

Mezi výtvory dětských umělců můžeme spatřit fotografie, loutky, plastiky, sošky a obrázky. A jsou to výtvory velmi zdařilé. Návštěvník má možnost vidět spoustu originálních námětů a kreativních výtvarných řešení. Velmi působivá je například miniaturní krápníková jeskyně.

1203vystava

Výstava Oči dokořán 2017. Foto: Miroslav Neumaier

Výstava se nachází nejen v zámecké jízdárně, ale ve všech výstavních prostorách regionálního muzea. Vystaveny jsou výstupy nejrůznějších výtvarných projektů.

Přehlídka je vždy velkým zážitkem pro každého, malého i velkého diváka, a slouží také jako inspirační zdroj pro všechny učitele výtvarné výchovy nejen ze ZUŠek, ale i ze základních a mateřských škol.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru