Bílina – Dvě stě tisíc korun půjde letos z rozpočtu města Bíliny na podporu zdravotně postižených dětí a mladistvých. Částka je vyčleněná z daní vybraných z provozování loterií a výherních hracích automatů.

1002vozickar

Ilustrační foto

"Dosud zdravotně postižené děti od města žádnou podporu nedostaly. Proto jsme se rozhodli vyčlenit částku na podporu handicapovaných dětí a jejich potřeb. Po důkladné diskuzi napříč politickým spektrem i přímo s rodiči těchto dětí byla připravena a schválena Pravidla pro poskytování dotace pro zdravotně postižené nezletilé děti. Z příspěvku bude možné hradit například různé kompenzační pomůcky či rehabilitační pobyty," uvedla místostarostka města Veronika Horová.

Příspěvek je jednorázový a jeho maximální výše je 10 tisíc korun pro jednoho žadatele na rok. Formulář žádosti je možné si vyzvednout na odboru sociálních věcí a zdravotnictví nebo si ji stáhnout z webových stránek www.bilina.cz. Žádosti lze podávat průběžně do konce září letošního roku.

Město předpokládá výnos z daní z loterií a výherních hracích automatů ve výši 7,6 milionů korun. Z toho je 6,7 milionů určeno na program Přímé dotace sportovním klubům, 500 tisíc na rezervu podpory kultury a zájmové činnosti, 200 tisíc korun na příspěvky sportovním organizacím podle individuálních žádostí a 200 tisíc právě na podporu handicapovaných dětí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru