Teplicko – Brát si úvěry a nesplácet je, se zřejmě v poslední době stalo jakousi módou. Nemine snad týden, aby se v policejní svodce neobjevilo hned několik případů úvěrových podvodů. Tentokrát jsou za ně stíhané dvě ženy z Teplicka. Jedna dluží přes sto tisíc, druhá „pouze" 41 tisíc korun, původně ale chtěla dvakrát tolik.

2301penize

Ilustrační foto

Až pět let by mohla strávit za mřížemi 27letá žena, která si vzala dva úvěry, které nesplácí. Nejdříve prostřednictvím telefonu sjednala úvěrovou smlouvu o spotřebitelském úvěru na částku 110 korun, přičemž do žádosti uvedla nepravdivé okolnosti o svém zaměstnání a výši příjmu. „Po několika měsících přes internet uzavřela další smlouvu o spotřebitelském úvěru, tentokrát si půjčila 12 tisíc, ale ani tuto půjčku nesplácí," řekl k prvnímu případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Z trestného činu úvěrového podvodu byla v uplynulých dnech obviněna také další stejně stará žena z Teplicka. Ta si žádala o spotřební úvěry na nákup zboží, dokonce v šesti případech. Také ona do smluv uváděla nepravdivé údaje o svém výdělku a zaměstnavateli. „Ze šesti žádostí jí byly schváleny jen tři a vyinkasovala tak 41 tisíc korun, další tři žádosti, ve kterých chtěla půjčit dohromady téměř 40 tisíc korun, jí úvěrové společnosti zamítly," sdělil k druhému případu policejní mluvčí. Také tato podvodnice by mohla v krajním případě strávit až 5 let za mřížemi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru