Teplice - Oborový pracovní portál GastroFlek.cz, který je určený pro uchazeče o zaměstnání a zaměstnavatele z oblasti gastronomie a hotelnictví, vyhlásil na celý školní rok 2015/2016 soutěž pro školy.

2910gastroflek

V této soutěži se registrovali žáci středních škol se zaměřením na gastronomii a hotelnictví. Vítězné školy s největším počtem zaregistrovaných studentů vyhrály vouchery na kurzy vaření od společnosti Intergast. V celorepublikovém měřítku se na druhém místě v této soutěži umístila Hotelová škola v Teplicích. Tým GastroFlek.cz se tedy vydal do tohoto severočeského města, aby vedení školy a vybraným studentům předal jejich zaslouženou výhru. Vouchery za školu převzali zástupci školy Ing. Lucie Fričlová a Mgr. Pavel Vašíček. Zároveň jim tým GastroFlek.cz položil několik otázek:

1. Jak hodnotíte současnou situaci na trhu práce v oblasti gastronomie a hotelnictví?
Bohužel současná situace je taková, že většina našich absolventů odchází za prací do zahraničí, kde mají lepší platové ohodnocení. Takové v České republice v tomto oboru nedostanou. A ti, kteří tu zůstanou, zpravidla pracují mimo obor, který vystudovali. A to opět kvůli lepšímu platovému ohodnocení.

2. Kolik se vám v současné době na gastronomické a hotelové obory hlásí studentů?
Na tyto obory se hlásí čím dál tím méně žáků. Je to dáno v první řadě demografickým vývojem, díky kterému je ve středoškolském věku méně obyvatel. Dalším faktorem je také nezájme o tento obor, který je velmi náročný a studenti si volí méně náročné obory. A bohužel, dokud se platy v tomto oboru nezvednou, situace se jen tak nezlepší.

3. Myslíte si, že soutěže obdobného typu mají pro studenty gastronomických a hotelových škol smysl?
Určitě. Studenti potřebují být ve styku se vzory a skutečnými odborníky z oboru. Potom například mediální hvězdy mohou být nástrojem, který je u tohoto oboru udrží. Například jsme vstoupili do projektu Kulinářské umění a díky tomuto projektu plánujeme našim studentům zajistit praxe a stáže v prestižních hotelech. Pro studenty je pak benefitem to, když mohou během praxe být např. Praze a realizovat se tam i v osobním životě. Zároveň chceme naše studenty zapojovat do různých kulinářských show. Snažíme se naše žáky všemožně motivovat a podporovat, aby pro ně byl tento obor zajímavý a perspektivní.

"Děkujeme vedení školy za jejich odpovědi. Ještě jednou gratulujeme a studentům, kteří se kurzů vaření se společností Intergast zúčastní, přejeme příjemný zážitek," uvedl tým GastroFlek.cz.

Budete-li chtít se seznámit blíže s prostředím Hotelové školy v Teplicích, vidět výsledky práce studentů oboru hotelnictví, přijďte se podívat na Gastroden 2016, který tato škola pořádá ve svých prostorách dne 24. listopadu 2016 od 11 do 17 hod.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru