Bílina - Město Bílina usnadní parkování řidičům na sídlišti Za Chlumem. V ulici Litoměřická vyroste nové parkoviště pro 46 aut.

Ilustrační foto sídliště Za Chlumem. Zdroj: město Bílina

Parkoviště s kolmým stáním bude vybudováno podél silnice v délce 120 metrů a šířce 2,7 metru. Místa budou určená pro osobní automobily, dvě místa pro vozy s kartou ZTP. Povrch bude asfaltobetonový. "Částečně tak vyřešíme problém s parkováním na sídlišti, který je tam dlouhodobý. Více než čtyřicet nových parkovacích míst je opravdu hodně v porovnání s jinde budovanými parkovišti, řidičům by se tedy mělo ulevit," uvedla místostarostka Zuzana Bařtipánová.

Při výstavbě parkoviště bude zrušen chodník, ale nahradí ho nový, který bude lemovat parkoviště a bude navazovat na stávající chodník. "Předpokládáme, že se s výstavbou začne ještě letos, v závislosti na klimatických podmínkách," doplnila Jana Herzingerová z odboru nemovitostí a investic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru