Teplice - Vězni v teplické vazební věznici si krátí dlouhý čas malováním obrazů, ale ne ledajakých. Kopírují slavné mistry, a to velmi zdařile.

Most v Arles. Foto: archiv věznice

V posledních několika měsících za zdmi káznice vznikly například reprodukce obrazů od Friedensreicha Hundertwassera, Gustava Klimta nebo Vincenta Van Gogha. Zdařilá velkoformátová díla zdobí chodby věznice. Malování je nepovinnou volnočasovou aktivitou a vězni se jí věnují po návratu ze zaměstnání.

Pracovníci věznice zájem vězňů o malování vítají. Podle nich tímto způsobem pod odborným vedením získávají vězni celou řadu dovedností - rozvíjejí své motorické schopnosti, estetické cítění, trpělivost, získávají informace o známých osobnostech uměleckého života a obdobích, ve kterých žili a tvořili. To vše může přispět ke změně jejich chování a nápravě. V neposlední řadě pak šedivé zdi vězeňských chodeb díky barevným obrazům alespoň trošku zkrásní.

Dílo: Pokoj v Arles. Foto: archiv věznice

Reprodukce obrazu F. Hundertwassera. Foto: archiv věznice

Obraz inspirovaný obrazy G. Klimta. Foto: archiv věznice

Reprodukce obrazu F. Hundertwassera. Foto: archiv věznice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru