Osek - Speciální reflexní bezpečnostní návleky a správné přecházení vozovky mají napomoci zvýšit bezpečnost chodců, a to především dětí i na severu Čech. Návleky i letos testují děti také z osecké školy pod dohledem jednatele společnosti Jana Kuřáka, který učí školáky nejen správně přecházet vozovku, ale vštěpuje jim i, že chodci nemají absolutní přednost.

Jednatel společnosti Jan Kuřák učí děti s reflexními návleky přecházet. Foto: Jan Vraný

"Počátek projektu je z roku 2014, kdy jsme vyvíjeli bezpečnostní návlek a celou metodiku, tak aby byla jednoduchá a srozumitelná pro děti. Celou minulou zimu jsme sledovali děti na ZŠ Osek, jak se naučily chodit přes přechod a nyní se snažíme zavádět projekt na školy po dohodě se zřizovateli," vysvětlil jednatel Jan Kuřák.

Příští pondělí společnost předává 266 návleků pro děti na 14.ZŠ v Mostě. Bezpečnostními prvky jsou bezpečnostní návleky ve tvaru reflexního prvku. Je jím, řidičům dobře známý znak, "Dej přednost."

Dá se předpokládat, že děti budou potom zpětně ovlivňovat rodiče a upozorňovat je na jejich nevhodné chování za volantem, kdy bezohledně ohrozí chodce, který se chystá přejít přes přechod. "Tento psychologický aspekt bude v rámci poučování dětí zdůrazněn. Děti se budou cítit důležité a rodiče se většinou budou před svými dětmi snažit chovat odpovědněji," vysvětlil Jan Kuřák.

FOTOGALERIE:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru