Partička mladíků z maringotky zaměstnávala v noci policisty. Opilí se vozili ve staré škodovce
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Partička opilých mladíků zaměstnávala v noci policisty na Teplicku. Střídavě se projížděli ve staré škodovce a dělali problémy. Jednoho honili policisté po polích, druhý se později ve stejném autě dokonce vyboural.

Na prvního – 19letého mladíka – narazila hlídka ze soboty na neděli v Teplicích. Nerespektoval výzvy k zastavení auta začal s ním ujíždět. „Se starou škodovkou se snažil ujet přes pole, kterým ho policisté pronásledovali asi jeden kilometr. Auto pak nechal stát u maringotky, kde popíjela partička jeho známých a schoval se mezi ně. Nakonec se ale přiznal, že auto řídil, důvodem, proč ujížděl, zřejmě bylo, že měl v dechu téměř jeden a půl promile alkoholu,“ řekl k prvnímu případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Naboural a utekl

Stejné auto ale ještě téže noci figurovalo i v dalším případu. Po půlnoci zavolala na tísňovou linku žena ze Lbína, že jí neznámý muž naboural do plotu a utekl. Policisté z dopravního inspektorátu, kteří přijeli nehodu vyšetřovat, požádali ostatní hlídky o spolupráci při pátrání po řidiči pomocí vysílačky. Když registrační značku a popis řidiče uslyšeli kolegové z obvodního oddělení v Proseticích, hned jim bylo jasné, že auto řídil jeden z partičky, která popíjela v maringotce, kde hodinu před nehodou našli řidiče, který se jim snažil ujet. “Mladého muže pak vypátrali na zahradě v nedalekých Bžanech, v dechu měl přes 1,9 promile alkoholu. Když ho přivezli na místo nehody, přiznal se, že nezvládl řízení,“ doplnil k případu Vítek.

Na rozdíl od prvního mladého muže, kterému hrozí za řízení v opilosti maximálně roční vězení, by mohl strávit za mřížemi až tři roky, protože nejen, že si sedl za volant pod vlivem alkoholu, ale také způsobil dopravní nehodu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru