Teplicko - Od 13. prosince platí v Ústeckém kraji nové jízdní řády meziměstských autobusových a regionálních vlakových linek. Cestující se u takzvaných „zelených“ autobusů Dopravy Ústeckého kraje nemusí obávat žádných velkých změn.

Potvrzuje to i radní pro dopravu, Jaroslav Komínek: „Nově zavedený systém autobusové veřejné dopravy se nám i přes určité dílčí nedostatky osvědčil a nemáme důvod do něj po prvním roce fungování podstatněji zasahovat. U regionálních vlaků bylo podnětů pro změny ještě méně, takže tam jsou jízdní řády ještě podobnější s letošním rokem.“

V jízdním řádu dochází pouze k několika dílčím změnám. Nejvíce se jich dotkne Litoměřicka, kde jsou řády upraveny v souvislosti s očekávaným ukončením uzavírky a znovuotevřením Tyršova mostu v Litoměřicích od 1. ledna 2016. Autobusové linky kolem Litoměřic budou přečíslovány na logičtější systém a budou mít číselnou řadu 62x. Přečíslovány budou i autobusové linky kolem Liběšic, Úštěku a Štětí - do řady 63x.

Na Mostecku bude linka číslo 548 Most – Bečov nahrazena linkou číslo 545 Braňany – Most – Bečov. Současnou linku 733 ze Žatce přes Most do Braňan čeká zkrácení a bude končit v Mostě. Zlepší se dostupnost veřejné dopravy do průmyslové zóny Trianglem, přibude zde totiž více spojů.

Obyvatele i návštěvníky Teplic čeká rozšíření provozu nočních linek 802 a 803 i o Vánocích a během Silvestra.

V novém jízdním řádu jsou připraveny ještě časové posuny vybraných autobusových spojů, navazujících na rychlíky ve směru z Chebu přes Chomutov a Ústí nad Labem do Prahy a obráceně.

Co se týká sezónních a turisticky zaměřených spojů, Doprava Ústeckého kraje shromažďuje průběžně podněty z destinačních agentur a od cestujících. Pro novou sezonu, kromě rozšíření sezónního provozu linky číslo 434 v Národním parku České Švýcarsko, zatím výrazněji nic nemění.

Mezi regionálními vlakovými spoji zaznamenala největší úspěch v podobě nárůstu a vysokého počtu přepravených osob takzvaná Dráha národního parku v Českosaském Švýcarsku. Doprava Ústeckého kraje spolu se spoluobjednatelem, německou společností VVO, zde půjde v novém jízdním řádu vstříc dalším cestujícím, kteří míří za prací nebo do škol. Dvěma novými vlaky v obou směrech posílí časnou ranní dopravu na trati U28. V návaznosti na toto rozšíření vzniknou výhodné přípoje v Bad Schandau směrem na Drážďany a v Děčíně směrem na Ústí nad Labem a na Prahu.

Jízdní řády pro rok 2016 naleznete už v průběhu listopadu na dopravním portálu www.dopravauk.cz a od ledna i v tištěné formě ve všech informačních kancelářích dopravců Dopravy Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru