Ústecký kraj, Praha - Vláda Bohuslava Sobotky uspořádá v letošním roce dvě výjezdní zasedání, které budou v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, tedy regionech, které se potýkají s největšími sociálními problémy.

Před jednáním vlády 27. dubna 2015. Foto: Vláda ČR

Moravskoslezský i Ústecký kraj jsou hospodářsky problémové regiony s vysokou mírou nezaměstnanosti. Vláda pro tyto kraje zřídila zvláštního zmocněnce a připravuje návrhy opatření, které mají řešit problémy těchto regionů. První zasedání vlády se uskuteční letos v červenci v Moravskoslezském kraji.

„Vláda se bude na výjezdním zasedání v Moravskoslezském kraji zabývat problémy, které místní region trápí nejvíce. Budeme řešit otázku zaměstnanosti a proaktivní opatření pro vytváření nových pracovních míst v situaci, kdy prožíváme útlum hornictví. Dalším tématem, které je důležité pro všechny občany, kteří zde žijí, je kvalita ovzduší. Naším cílem je jeho výrazné zlepšení, pomoci by zde měly finance v rámci operačních programů fondů EU. Třetí důležité téma je dopravní infrastruktura. Cílem vlády je podpořit investice do řady staveb, ať už jde o silnice či železnice," uvedl předseda vlády.

2. výjezdní zasedání vlády do Ústeckého kraje by se mělo uskutečnit do konce roku 2015. Nejvyšší představitele České republiky do kraje zval jak hejtman Oldřich Bubeníček, tak i vedení města Mostu. Vláda ale zatím nespecifikovala přesné místo v našem kraji, na které se vydá. Už dříve předseda vlády Bohuslav Sobotka na svém účtu na Twitteru napsal, že by chtěl udělat výjezd s kolegy do Ústeckého kraje ještě v letošním roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru