Kriminalista ve svém volnu zachránil muži téměř tři sta tisíc. Ten málem poslal veškeré své úspory podvodníkům
Bitcoinmat. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - V pracovní době se zabývá kriminalista z teplické hospodářské kriminálky odhalováním trestné činnosti v prostředí internetu. Pracovní náplň mu však v pátek zasáhla i do volného času. Když se procházel po obchodním domě v centru Teplic, upoutal jeho zrak muž stojící u vkladomatu virtuálních měn. Ten držel u ucha mobilní telefon a bylo poznat, že je instruován ke vložení peněz.

Jelikož v poslední době mají s těmito podvody policisté mnoho zkušeností, chtěl kriminalista dalšímu skutku zabránit. Oslovil muže a zeptal se ho, co jde dělat. Když muž popsal sled událostí několika posledních hodin, bylo hned jasné, že se jedná o podvod. Byl totiž kontaktován falešným zaměstnancem banky, s tím, že jeho peníze na účtu jsou v ohrožení. Dostal instrukce, že si má vybrat z účtu své úspory ve výši 290 tisíc korun a poté je má vložit dle instrukcí do vkladomatu virtuální měny.

"Těsně před vložením mu v tom však zabránil kolemjdoucí policista. Ten tak podvedenému muži ochránil téměř 300 tisíc korun. Paradoxem je, že vedle vkladomatu stojí cedule s varováním před podobnými podvody, kterou sem policisté umístili. I přesto se stále najdou lidé, kteří podvodníkům uvěří a během mžiku tak přijdou o své úspory," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru