Přejezd v Třešňové ulici leží některým v žaludku. Jiní ho obhajují
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – Zrušit železniční přejezd v Třešňové ulici v Novosedlicích, nebo ho ponechat? Otázka, na kterou mají místní různý názor. Na přetřes přišla v úterý 27. září, kdy se místostarosta Štěpán Türb sešel s pracovníkem Správy železnic Miloslavem Benešem. Schůzka se uskutečnila v rámci technické prohlídky místa. Zrušení přejezdu navrhla Správa železnic vedení obce z ekonomických a bezpečnostních důvodů.

Miloslav Beneš označil trať za trvale vyloučenou. Místostarosta namítl, že nejde o dlouhodobý režim výluky a je zde předpoklad znovuzprovoznění Kozí dráhy. Informaci Beneš nevyvrátil, ani nepotvrdil. Nicméně souhlasil, že tlak na obnovení provozu tady je. I z toho důvodu ale vidí zrušení přejezdu jako dobrý krok. Každý přejezd představuje podle něj problém. Jak v nákladech do údržby, tak i do zajištění bezpečného provozu.

Někteří z přítomných občanů by uzavření přejezdu uvítali. Zejména ti, kteří mají dům v jeho blízkosti, jako Václav Nachtmann a Stanislav Hainc. Situace tady bývá podle jejich slov nepřehledná a řidiči tu často projíždějí i osmdesátkou. V minulosti také na přejezdu docházelo k nehodám. Pro jeho zachování je naopak Dana Šnobrová. Ta upozornila na to, že uzavřením přejezdu dojde k zahuštění provozu kolem nedaleké základní školy a ohrožení bezpečnosti dětí.

Štěpán Türb vidí problém hlavně v otáčení vozidel v úzké Třešňové ulici. Zejména techniky, jakou je například popelářský vůz. „Celková obslužnost a užitný komfort komunikace by v případě uzavření přejezdu klesly,“ zdůraznil místostarosta. Jeho obavy sdílí i strážník Městské policie Dubí Ota Rössler. „Neumím si představit, jak se tu auta otáčejí. Nejlepší možností je podle mě tu ulici jednoduše projet.“

Miloslav Beneš uvedl, že pokud se najdou pádné důvody, ke zrušení přejezdu nedojde. Současně poznamenal, že jednou z možností je vytvoření přejezdu, určeného pouze pro chodce. Rozhodnutí o zrušení nebo ponechání přejezdu padne až po oficiálních jednáních. Před tím se ale ještě sejdou zástupci vedení obce se se zástupci Správy železnic a na schůzku přizvou veřejnost. Jak Štěpán Türb zdůraznil: „Jsou to věci, které se lidí dotýkají a my to s nimi chceme řešit.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru