Vedení obce Moldava vyškrtlo před volbami ze seznamu voličů 46 lidí. Šlo o nově přihlášené
Ilustrační foto CC0
Teplice

Moldava - Obec Moldava zaznamenala začátkem tohoto měsíce podezřele zvýšený zájem o přihlášení nových občanů k trvalému pobytu v obci, konkrétně v části Nové Město. Starostka obce se domnívá, že bylo přihlášení na poslední chvíli účelové a že bylo jeho cílem ovlivnit volební hlasování. Z voličského seznamu bylo nakonec vyškrtnuto 46 osob.

Starostka obce Ing. Lenka Nováková vyhodnotila počet nově přihlášených osob, kterých bylo v tomto měsíci 23, jako významný nárůst voličů, přesahující 15 %, který by mohl velmi výrazně ovlivnit výsledky voleb do zastupitelstva této malé obce. 

Obecní úřad, pověřený zákonem k vedení stálého seznamu voličů zjistil, že v seznamu voličů jsou zapsány osoby, které nemají volební právo, a bylo tedy provedeno vyškrtnutí některých osob ze seznamu voličů.  Podkladem pro tento postup bylo rozhodnutí ústavního soudu z roku 2011.

Obec Moldava měla na konci srpna kolem 170 obyvatel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru