Mlatová cesta po hrázi Proboštovského rybníka je otevřená pro veřejnost
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Mlatová cesta, kterou nechala Obec Proboštov vytvořit na hrázi Proboštovského rybníka v rámci celkové revitalizace vodního díla, je dokončená.

Nahradila původní asfaltku a navazuje esteticky i funkčně na systém mlatových cest v lesoparku, vytvořený v loňském roce. Lidé se tak mohou znovu projít kolem rybníka. V současné době do něj přitéká voda a napouštění by podle místostarosty Romana Nešetřila mělo trvat zhruba půl roku.

Na cestě po hrázi byly instalované lampy veřejného osvětlení a dokončené zábradlí na lávce přes výpusť. O údržbu rybníka se po jeho napuštění a dokončení všech prací, budou starat kromě pracovníků obce i místní hasiči. Těm vedení Proboštova za tímto účelem pořídilo nafukovací člun pro práci na hladině. Člun má úchyt na motor, nosnost kolem půl tuny a pojme až pět lidí.

V červenci došlo k havárii na zařízení společnost Severočeské vodovody a kanalizace (SČVK). V jejím důsledku byl znečištěný potok, kterým do rybníka přitéká voda. Zaměstnanci SČVK provedli vyčištění koryta potoka, aby voda mohla znovu přitékat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru