Foto: Policie ČR
Teplice

Ústecký kraj - V souvislosti se začátkem prázdnin policisté zintenzivnili kontroly. V souvislosti se začátkem letních prázdnin, kdy dochází k zesílení provozu na pozemních komunikacích a zároveň k zvýšenému pohybu chodců a cyklistů na silnicích, se dopravní policisté zapojili do celorepublikového opatření, které spočívalo ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech.

"Dopravně bezpečnostní akce jsou zaměřené na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté se mimo řidičů motorových vozidel zaměřují také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou," říká policejní mluvčí Pavla Kofrová

Dopravní akce se zúčastnilo 87 policistů, kteří zkontrolovali 743 vozidel a zjistili 220 případů porušení zákona. Z tohoto počtu bylo 19 přestupků oznámeno k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad. Celkem policisté přestupcům udělili 201 blokových pokut v celkové výši 109 300 korun.

"Čtyřiadevadesát řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, čtyřicet osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, ve dvou případech nebyl použit zádržný systém, 17 vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, v 8 případech se jednalo o nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti a dvou přestupků se dopustili řidiči s pozitivní dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu a jeden řidič pod vlivem návykových látek," dodává mluvčí.

Dalším hříšníkem byl jeden řidič držící během jízdy hovorové zařízení a také řidič, který nedodržel bezpečnostní přestávky a dobu jízdy. Bylo také zjištěno jedno vozidlo jedoucí bez dálniční známky. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Během dopravní akce byla vypátrána také jedna z hledaných osob. V následujících dnech budou prázdninové akce podle policistů pokračovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru