Dárci v sobotní sbírce přispěli 790 kilogramy potravin a drogerie
Foto: Archiv organizace Květina
Teplice

Teplicko, Ústecko - V sobotu 23. dubna se v řadě prodejen v republice konalo jarní kolo Sbírky potravin. Akce, při níž zájemci mohou nakoupit trvanlivé potraviny, případně drogistické věci a poskytnout je prostřednictvím organizací těm nejpotřebnějším.

Například lidem bez domova, samoživitelkám, důchodcům nebo lidem s velmi nízkými příjmy. Na Teplicku a v Ústí se do akce už tradičně zapojila organizace Květina, jejíž dobrovolníky bylo možné potkat v čase 8-18 hodin v prodejnách Penny na Ruské ulici v Dubí a ve Skorotické ulici v Ústí nad Labem.

Sbírku organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Charitou ČR, Nadějí, Armádou Spásy a Slezskou Diakonií. „Letos poprvé jsme nebyli v teplických obchodech. Proto jsme s napětím očekávali, jak sbírka dopadne. K našemu překvapení jsou výsledky výborné. Do našich služeb bylo darováno celkem 789,9 kg potravin a drogerie,“ informuje koordinátorka sbírky a vedoucí služeb organizace Květina, Barbora Vernerová.

Jak dodává, do sbírky se zapojilo celkem 10 dobrovolníků, díky jejichž pomoci a přispěním dárců dopadla akce velmi dobře. „Všem, co se zapojili patří velké poděkování, a to jak za darované potraviny, tak samotným dobrovolníkům, jelikož věnovali svůj volný sobotní den a svou energii právě nám a této smysluplné akci,“ dodává Vernerová.

Organizace Květina, z. s. poskytuje na Teplicku čtyři druhy sociální služby. Nabízí pomoc a podporu lidem v nouzi, a to od rodin, které se ocitnou v těžké životní situaci (včetně samoživitelů), přes osamocené seniory s nízkými příjmy až po osoby bez přístřeší. A právě klientům služeb je po evidenci a dle daných pravidel a potřeby potravinová pomoc dále distribuována.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru