Dobrovolní hasiči se připravují na KACPU na další měsíc, sami teď ale potřebují pomoc
Na Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině pomáhají dobrovolní hasiči od března
Teplice

Ústí nad Labem - Na Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, které má na starost HZS UK pomáhají dobrovolní hasiči od jeho založení v začátku března. Za tu dobu se u stolečku prvotní registrace vystřídalo více než 110 dobrovolných hasičů, kteří odpracovali téměř 2 000 dobrovolnických hodin.

Násobně více dalších hodin odpracovali dobrovolní hasiči svoláni přes KOPIS. Společně pak mají s dalšími dobrovolníky na starost prvotní přidělení čísel a koordinaci uprchlíků, kteří sem přicházejí před válkou. Jedná se především o ženy s malými dětmi.

Krajským asistenčním centrem pomoci Ukrajině, které má denní kapacitu 600 lidí, prošlo od jeho otevření přes třináct tisíc uprchlíků před válkou Ruska proti Ukrajině.

Krajské centrum bylo původně v provozu 24 hodin denně a za den se zde vystřídalo i 20 dobrovolných hasičů z našeho kraje. Není to tak dlouho, co byla ukončena téměř roční spolupráce dobrovolných hasičů na očkovacích centrech a onkologii, kde bylo odpracováno téměř 10 000 hodin. Na KACPU se začíná sloužit již třetí měsíc, ale síly pomalu docházejí, což je logické, protože nejde čerpat dovolenou do nekonečna. Všem dobrovolným hasičům, ale i dalším dobrovolníkům patří obrovské díky.

Nyní se jedná o provozních podmínkách centra pro další období, ale jisté je, že minimálně v květnu spolupráce ještě poběží. Potřeba jsou další dobrovolníci, kteří se můžou hlásit organizátorovi směn z řad dobrovolných hasičů Matěji Proškovi na telefonu 773 747 139, nebo e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., případně přes své okresní starosty.

Bohužel covid i válka jsou na tom stejně jako třeba povodně. Jedná se o extrémní situace, které přišly bohužel hned po sobě a je potřeba v těchto situacích držet při sobě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru