Teplickou nemocnici i nadále povede ředitel Hrubý
MUDr. Tomáš Hrubý. Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice - Představenstvo Krajské zdravotní, a.s., schválilo na základě výsledků výběrových řízení jména ředitelů Nemocnice Děčín, o.z., a Nemocnice Teplice, o.z. Děčínskou nemocnici i nadále povede MUDr. Michal Hanauer, MBA, v čele teplické nemocnice zůstává MUDr. Tomáš Hrubý. Nově však již nebudou řediteli zdravotní péče, ale řediteli odštěpných závodů, tedy nemocnic.

„Oba pánové jsou zkušení manažeři. Stáli v čele nemocnic coby ředitelé pro zdravotní péči. Gratuluji jim a přeji hodně úspěchů. Jsou před nimi úkoly, které ne vždy budou lehké, ale opakovaně říkáme, že je naším záměrem vybudovat z nemocnic Krajské zdravotní taková zařízení, která odpovídají potřebám a nárokům pacientů 21. století,“ říká ke jmenování ředitelů nemocnic v Děčíně a Teplicích předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Ondřej Štěrba.

„S doktorem Hanauerem a doktorem Hrubým již nějakou dobu spolupracujeme, oba odvádí skvělou práci a prostředí svých nemocnic znají. Očekávám, že budou i nadále ve své práci pokračovat tak, abychom našim pacientům poskytovali co nejkvalitnější zdravotní péči. Obě nemocnice mají před sebou celou řadu významných aktivit, které by k naplnění tohoto cíle měly přispět,“ dodává MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s.

„V děčínské nemocnici právě probíhá dlouho plánovaná dostavba. Vzniká zde nový pavilon Emergency včetně operačních sálů, centrální sterilizace a jednotek intenzivní péče. Naše nemocnice tak vstupuje do úplně nové fáze a já jsem moc rád, že mohu být u toho,“ řekl MUDr. Michal Hanauer, MBA, který v děčínské nemocnici od roku 2016 působil v pozici ředitele zdravotní péče.

„Zdravotnictví má za sebou náročné dva roky pandemie, které personál nemocnic zcela vyčerpal. Toto obtížné období ale zdaleka nekončí, mění se jen problémy, které s tím souvisí. A já bych hrozně nerad odcházel od nedokončené práce, proto mě velmi těší, že se mohu i nadále podílet na chodu teplické nemocnice. Čeká nás například kompletní rekonstrukce porodnice a porodních sálů,“ uvedl MUDr. Tomáš Hrubý, který byl od roku 2014 ředitelem zdravotní péče Nemocnice Teplice.

Pozice ředitele odštěpného závodu, tedy nemocnice, je novinkou v organizačním řádu KZ, kterou dochází k významnému posunu, jímž se nově definuje. Dosavadní post ředitele zdravotní péče odštěpného závodu získává nové kompetence a zodpovědnosti. Konkrétně jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku daného odštěpného závodu. Ke změnám v jednotlivých nemocnicích dochází postupně, po výběrových řízeních na nově definované pozice ředitelů. V říjnu loňského roku na pozici ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z., na základě výsledku výběrového řízení nastoupil Ing. Pavel Markalous. Funkci ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Litoměřice, o.z., zastává od 1. října 2021 Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru